Τοπικά

Στηρίζει τα αιτήματα των φοιτητών η Σύγκλητος του Π.Θ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Την αμέριστη υποστήριξή της στα αιτήματα των φοιτητών σε σχέση με τη σίτιση, τη στέγαση και τις μεταφορές, εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ψήφισμά της που εκδόθηκε μετά τη σημερινή επεισοδιακή συνεδρίαση. Τα μέλη της Συγκλήτου εκφράζουν επίσης τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο περιορίζει τις επιλογές της διοίκησης ως προς την αποδοτικότερη διαχείριση των πόρων, για δαπάνες που αφορούν τον καθαρισμό, τη φύλαξη αλλά και την φοιτητική μέριμνα. Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύεται να αναζητήσει τρόπους αλλαγής του θεσμικού πλαισίου αλλά και να διεκδικήσει την αύξηση των πόρων.
Αναλυτικά, στο ψήφισμα της Συγκλήτου αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Η κάλυψη των αναγκών των φοιτητών σε σχέση με τη σίτιση, τη στέγαση και τις μεταφορές αποτελεί πάγια έγνοια των οργάνων διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Σύγκλητος του ιδρύματος συντάσσεται με το πνεύμα των σχετικών φοιτητικών διεκδικήσεων όπως αυτές εκφράζονται από τις πρόσφατες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Ως μέλη της Συγκλήτου εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας με το γεγονός ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο περιορίζει τις επιλογές της διοίκησης ως προς την ορθολογική και αποδοτικότερη διαχείριση των πόρων που καλύπτουν τις λειτουργικές δαπάνες του ιδρύματος, ιδιαίτερα δε τις δαπάνες που αφορούν τον καθαρισμό, τη φύλαξη αλλά και την φοιτητική μέριμνα.
Η Σύγκλητος δεσμεύεται να αναζητήσει τρόπους αλλαγής του θεσμικού πλαισίου αλλά και να διεκδικήσει την αύξηση των πόρων που θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν πληρέστερα τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές και λειτουργικές ανάγκες του Ιδρύματος και των φοιτητών και φοιτητριών του.
Η αμέριστη υποστήριξη των αιτημάτων και των δράσεων που στοχεύουν και διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία και τον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου αποτελεί απόλυτη δέσμευση της Συγκλήτου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το