Τοπικά

«Στη δίκη της Χρυσής Αυγής αντικατοπτρίζονται ζητήματα ταυτότητας και ευθύνης της ΝΔ»

Σε δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τις δηλώσεις του Βουλευτή της ΝΔ κ. Πλεύρη, αλλά και του συνηγόρου και πατέρα του βουλευτή κ. Κώστα Πλεύρη τονίζοντας χαρακτηριστικά πως » η δίκη της Χρυσής Αυγής λειτουργεί σαν καθρέφτης που αντικατοπτρίζει το παρελθόν, τις επιλογές και τις ευθύνες της αλλά και ζητήματα ταυτότητας για την κυβέρνηση».

Ειδικότερα, ο Βουκευτής αναφέρει πως «Η ιστορική απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι το DNA αυτής της χώρας ήταν και παραμένει βαθιά δημοκρατικό. Οι πολίτες έθεσαν με συνοπτικές διαδικασίες το νεοναζιστικό μόρφωμα εκτός Βουλής και έδειξαν με τον πιο δυναμικό τρόπο τη θέλησή τους να ξεριζώσουν μια και καλή από την κοινωνία τη Χρυσή Αυγή και ό,τι τη γέννησε και την εξέθρεψε.
Την καταδικαστική αυτή απόφαση επιχειρεί να οικειοποιηθεί τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και με την πολύτιμη βοήθεια των ΜΜΕ να την καταστήσει εργαλείο προκειμένου να επιτεθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και το κυριότερο, να αποτινάξει από πάνω της το βαρίδι της «ένοχης ανοχής» που επιδείκνυε τόσα χρόνια στη δράση της Χρυσής Αυγής. Εξακολουθώντας να θεωρεί και να συμπεριφέρεται σαν οι άνθρωποι αυτής της χώρας να έχουν κοντή μνήμη και μάλλον χαμηλή νοημοσύνη, προσπαθεί να ξεπλύνει όχι μόνο τις επιλογές, αλλά και ανθρώπους της παράταξής της για το ξέπλυμα και σε ορισμένες περιπτώσεις τις «εκλεκτικές σχέσεις» τους με αυτό που ομόφωνα αποφάσισε η Δικαιοσύνη ότι αποτελεί εγκληματική οργάνωση.
«Έργα και ημέρες» της ΝΔ αποτελούν το πάγωμα του αντιρατσιστικού νόμου με εντολή Σαμαρά που θα τελείωνε νωρίτερα τη Χρυσή Αυγή, οι δηλώσεις στελεχών της περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής» που «φέρεται με το σεις και με το σας», ο παράνομος διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή, οι υπόγειες σχέσεις και επικοινωνίες του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκου, τα οποία δεν απαλείφονται και δεν αλλάζουν ακόμα και υπό τον παραμορφωτικό φακό των καλοταϊσμένων μίντια.
Οι δηλώσεις Πλεύρη εναντίον Πλεύρη πέρα του ότι είναι τραγελαφικές δείχνουν και το εξής. Ο υιός Θάνος Πλεύρης έχοντας εξαγνιστεί σαν μετριοπαθής και «πιο σοβαρός» από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ της ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πατέρα Κώστα Πλεύρη που έρχεται να του θυμίσει με τρόπο αμετανόητο και αδυσώπητο το ιδεολογικό παρελθόν και τις καταβολές του.
Κάπως έτσι, η δίκη της Χρυσής Αυγής λειτουργεί και για την κυβέρνηση. Σαν καθρέφτης που αντικατοπτρίζει το παρελθόν, τις επιλογές και τις ευθύνες της αλλά και ζητήματα ταυτότητας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το