Τοπικά

Σταθερό το μίσθωμα χρήσης αιγιαλού και παραλίας για το 2021 στη Σκόπελο

Ο καθορισμός του μισθωτικού ανταλλάγματος του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας του Δήμου Σκοπέλου, στους έχοντες όμορες εγκατεστημένες επιχειρήσεις, για το έτος 2021, ήρθε προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Για το έτος 2021, το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών πρότεινε τα εξής:
-Τη μη αναπροσαρμογή της τιμής του μισθωτικού ανταλλάγματος του δικαιώματος απλής χρήσης. Έτσι παραμένει ως έχει στα 20 ευρώ/ τ.μ.
-Τη μη αναπροσαρμογή της τιμής για το κάθε σετ ομπρελοκαθίσματος που παραμένει στα 6 ευρώ.
-Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν όμορες προς τον αιγιαλό-παραλία ιδιοκτησίες και επιθυμούν να κάνουν χρήση της ακτής με απευθείας ανάθεση, θα πρέπει να καταθέσουν στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου τα δικαιολογητικά: Αίτηση, δημοτική ενημερότητα, άδεια λειτουργίας καταλυμάτων από τον ΕΟΤ (για τις ξενοδοχειακές εν γένει επιχειρήσεις) και άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (για τα κέντρα αναψυχής και επιχειρήσεις) καθώς και ορθοφωτοχάρτη.

Ανάδοχος για το Γυμνάσιο Γλώσσας
Στην εταιρεία «Τ&T ENERGY» κατακυρώθηκε η σύμβαση για το έργο «Συντήρηση κτιρίου γυμνασίου με λυκειακές τάξεις Γλώσσας». Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 87.600 ευρώ, αλλά η εταιρεία πρόσφερε μέση έκπτωση 12,13&. Έτσι το τελικό ποσό για το έργο διαμορφώθηκε στα 62.077,45 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ.

Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος
Την 5η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος για το έτος 2020 αποφάσισε και εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου. Οι τροποποιήσεις αφορούν στην καταγραφή, περιγραφή, φωτογράφιση και αποτύπωση ποδηλατικών διαδρομών του νησιού, καθώς και την ετοιμασία μακέτας για την αξιοποίησή της από τον Δήμο, καθώς επίσης και τις επισκευαστικές εργασίες στο κτίριο των Παλαιών Σφαγείων. Με την τροποποίηση του προγράμματος γίνεται και αναμόρφωση του προϋπολογισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το