Τοπικά

Συμμετέχουν καθολικά στη σημερινή απεργία οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

IMG_4437

Καθολική είναι η συμμετοχή των φαρμακοποιών της Μαγνησίας στη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για το θέμα της απελευθέρωσης του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων. Σε ολόκληρο το Νομό λειτουργούν σήμερα μόνο τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, ενώ το Δ.Σ. του τοπικού Συλλόγου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας κινητοποίησης το επόμενο διάστημα, κατά την οποία θα μπει λουκέτο σε όλα τα φαρμακεία.

Σύσσωμο το Δ.Σ. παραχώρησε πριν από λίγο συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για ανακολουθία λόγων και πράξεων, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε τις θέσεις των φαρμακοποιών, ενώ τώρα προωθεί αλλαγές που θα πλήξουν καίρια τον φαρμακευτικό κόσμο.
Οι βουλευτές Μαγνησίας, όπως τόνισαν τα μέλη του τοπικού Συλλόγου Φαρμακοποιών, φαίνεται οτι ασπάζονται τις θέσεις τους για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ενώ υποστήριξαν οτι εάν αποφασιστεί η διάθεση φαρμάκων από τα σούπερ μάρκετ θα μετατραπούν από φάρμακα σε καταναλωτικά αγαθά, κάτι που δεν πρέπει να γίνει για πολλούς λόγους. Μεταξύ άλλων ανέφεραν οτι στις ΗΠΑ, από τότε που μπήκαν τα φάρμακα στα σούπερ-μάρκετ, έχουν τριπλασιαστεί οι δηλητηριάσεις.
Οι αποφάσεις για περαιτέρω συνέχιση των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών θα ληφθούν στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το ερχόμενο Σάββατο, όπου θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν το ωράριο λειτουργίας, τις διαδικασίες αδειοδότησης των φαρμακείων κ.λ.π.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το