Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Ο Δήμος Βόλου ξήλωσε τα φωτιστικά για να φωτιστεί με ανάθεση το παζάρι

DSC04669

Επανέρχεται στο θέμα αποξήλωσης των φωτιστικών από την περιοχή του Πανθεσσαλικού Σταδίου και μεταφοράς τους στον ΧΥΤΑ, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, η οποία με σημερινή της ανακοίνωση καταγγέλει οτι στόχος της καταστροφικής δράσης της δημοτικής αρχής Βόλου είναι η απευθείας ανάθεση του φωτισμού για το παζάρι, συνολικής δαπάνης 8.000 ετρώ. Επισημαίνει, μάλιστα, οτι προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα”, κατασκευάζοντας ψευδείς και συκοφαντικές “αποκαλύψεις” σε βάρος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο σοφός λαός λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια». Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην περίπτωση των φωτιστικών του Πανθεσσαλικού, τα οποία ούτε οι Ρομά τα πήραν, ούτε σάπια ήταν, όπως φαίνεται, πολύ καθαρά, στις φωτογραφίες. Επιτέλους η Δημοτική Αρχή Βόλου αναγκάστηκε να το παραδεχτεί, χωρίς όμως να απαντάει και στα υπόλοιπα ερωτήματα που θέσαμε. Ποιά ανάγκη επέβαλε άραγε να ξηλωθεί και μάλιστα με βίαιο τρόπο και καταστροφή δέντρων και θάμνων ο φωτισμός αυτός, για να φωτιστεί με ανάθεση το παζάρι, όπως φαίνεται στο έγγραφο που επισυνάπτουμε. Δε θα μπορούσε να αποτελέσει συμπληρωματική πηγή φωτισμού;
Μεταθέτοντας βέβαια το πρόβλημα ο Δήμος Βόλου, «πετάει τη μπάλα στην εξέδρα», κατά προσφιλή τακτική, κάνοντας λόγο για δήθεν αδιαφανή διαχείριση των οικονομικών της οργάνωσής μας, χρησιμοποιώντας ψευδείς και συκοφαντικές «αποκαλύψεις». Ακόμα περιμένουμε να δώσει στη δημοσιότητα τα διχίλιαρα που παίρναμε ετησίως από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν πρόκειται βέβαια να τα δώσει, γιατί δεν υπάρχουν! Όσον αφορά δε τα υπόλοιπα η οργάνωσή μας έχει Διοικητικό Συμβούλιο και Εξελεγκτική Επιτροπή, από γνωστά και ευυπόληπτα πρόσωπα της κοινωνίας μας,  η οποία Επιτροπή ελέγχει την οικονομική διαχείριση, έχουμε δε υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και την ίδια την εφορία, χωρίς να βρεθεί τίποτα το επιλήψιμο. Στους «παροικούντες» είναι γνωστό ότι η οργάνωσή μας επιβιώνει οικονομικά με μοναδικούς πόρους τη στήριξη των πολιτών και τη σημαντική προσωπική οικονομική συμβολή των στελεχών της και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς.
Ας μη πετάει λοιπόν «τη μπάλα στην εξέδρα» η Δημοτική Αρχή. Στις προθέσεις μας δεν είναι να ασκήσουμε αντιπολίτευση, έχουμε δηλώσει τη διάθεση συνεργασίας μας, σε ότι καλό επιχειρήσει να κάνει, αλλά είμαστε αντίθετοι στα κακώς κείμενα και σε κάθε τι που βλάπτει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών στην περιοχή μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το