Κόσμος

Συγκλονιστική φωτογραφία από νοσοκομείο του Παρισιού μετά την επίθεση

paris-nosokomeio

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποίησε το προσωπικό των νοσοκομείων που ήταν παρόν για το καθήκον του την Παρασκευή το βράδυ που σημειώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, προκειμένου να περιγράψουν το χάος που ακολούθησε.

Ο Δρ. Pourya Pashootan, γιατρός στο νοσοκομείο Saint Louis, τράβηξε μια φωτογραφία που δείχνει ένα δωμάτιο γεμάτο από γιατρούς, νοσοκόμες, αναισθησιολόγους και ασθενείς. Την κοινοποίησε στο λογαριασμό του στο Facebook, και έγινε αμέσως viral, ως σύμβολο της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητας της Γαλλίας απέναντι στην τρομοκρατία.

Το νοσοκομείο Saint Louis βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από τρεις από τις περιοχές όπου επιτέθηκαν οι ισλαμιστές. Ο Δρ. Pashootan δήλωσε στο περιοδικό Time, πως εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές κλήθηκαν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο αυξανόταν ο αριθμός των νεκρών.

«Χωρίς να σκεφτούμε τον κίνδυνο, χωρίς δισταγμό, εμφανιστήκαμε όλοι» δήλωσε. «Μόλις είδα αυτή την σκηνή, την βρήκα υπέροχη. Τράβηξα την φωτογραφία και μόλις γύρισα σπίτι θεώρησα πως θα ήταν ντροπή να μην την μοιραστώ με τον κόσμο».

Και πρόσθεσε: «Είναι μια εικόνα που μιλά από μόνη της. Δεν χρειάζεται καν λεζάντα. Δεν υπάρχουν πολλές φωτογραφίες όπως αυτή. Δείχνει ολόκληρο το προσωπικό να έχει κινητοποιηθεί και να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα γεγονότα».

Μια νοσοκόμα που ήταν σε υπηρεσία εκείνο το βράδυ ξεκίνησε ένα διάλογο στο Reddit με τίτλο «Ρωτήστε με οτιδήποτε» για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα πως εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, από την δική της σκοπιά. Υπέγραφε με το ψευδώνυμο «nurse_not_for_karma» ωστόσο δεν έγινε γνωστό σε ποιο νοσοκομείο εργαζόταν.

Περιέγραψε πως το νοσοκομείο στο οποίο δουλεύει δέχτηκε τον διπλάσιο αριθμό ασθενών από ότι συνήθως σε μια νύχτα και πως «οι αφίξεις θα ήταν ανυπέρβλητες εάν δεν είχε επιστρέψει το προσωπικό στις θέσεις του για να βοηθήσει». Όπως ανέφερε, ένας από τους ασθενείς της είχε «αρκετές σφαίρες στο σώμα του» ενώ τόνισε πως τα θύματα ήταν πολύ ήσυχα καθώς βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ.

Ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ίδια μετά την εμπειρία που έζησε, δήλωσε πως ελπίζει να είναι περισσότερο προετοιμασμένη σε περίπτωση νέων πιθανών επιθέσεων ωστόσο «οι μνήμες και τα τραύματα εκείνης της νύχτας θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στο μυαλό μου» πρόσθεσε.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το