Τοπικά

«Σάρκα και οστά» παίρνει το Μουσείο της Αργούς

Με μια σημαντική είδηση για την πόλη από τον δήμαρχο Βόλου έγινε χθες η κοπή της βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή Νέα Δυναμική» στο ξενοδοχείο Ξενία και η αίθουσα «πλημμύρισε» από κόσμο που πήγε για να ευχηθεί.
Το Μουσείο της Αργούς, με χρηματοδότηση 17 εκ. ευρώ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που θα αποτελέσει «γέφυρα» και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2025-2029. «Είναι μία ημέρα σταθμός, καθώς είμαστε εδώ πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού μας κάθε χρόνο με τους πολίτες του Βόλου. Είναι, όμως, και μία σημαδιακή ημέρα, γιατί σήμερα εντάχθηκε ένα έργο και ένα όνειρο δεκαετιών. Το Μουσείο της Αργούς παίρνει σάρκα και οστά καθώς υπέγραψε ο υπουργός και ο περιφερειάρχης, βγήκε η χρηματοδότηση και θέλω να πιστεύω ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν τα έργα. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι εμείς δεν λέμε λόγια. Κάνουμε πράξεις τις δεσμεύσεις μας. Το έργο αυτό είναι σταθμός για όλη την πόλη. Είναι ένα ιστορικό έργο και αυτός ήταν ο σκοπός μου, να γράψω ιστορία. Και νομίζω ότι γράφουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος.
Αναφερόμενος στο πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε ο κ. Μπέος ανέφερε ότι «ο κόσμος μας αγαπάει και μας αγαπάει γιατί τον αγαπάμε. Δεν λέμε ψέματα, τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Αγαπάμε την πόλη μας και θα έτσι θα συνεχίσουμε».
Μίλησε επίσης για το έργο δημιουργίας νέου δικαστικού μεγάρου σημειώνοντας πως όταν το 2014 έλεγε ότι ο Βόλος θα γίνει Μονακό, τώρα πιστεύει πως το Μονακό θέλει να μοιάσει στον Βόλο. «Η πόλη αποκτά δικαστικό μέγαρο. Ένα μεγάλο έργο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης όπως ο Βόλος» είπε χαρακτηριστικά. Στην ομιλία του σημείωσε πως το δικαστικό μέγαρο αν και δεν ήταν υπόθεση της Δημοτικής Αρχής, έγινε υπόθεση της Δημοτικής Αρχής, ενώ πρόσθεσε πως σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα.
Ο δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους υγεία και ό,τι καλύτερο στις οικογένειές τους. «Προχωράμε για έναν Βόλο των ονείρων μας, έναν Βόλο για τα παιδιά μας, έναν καλύτερο Βόλο» είπε.
Αναφερόμενος στο έργο του Μουσείου της Αργούς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ένα έργο 17 εκ. ευρώ, ένα έργο που πολλοί το ονειρεύονταν, αλλά κάποιοι το κάνουν. «Το κάνουμε μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο» τόνισε και πρόσθεσε ότι το επόμενο έργο θα αφορά στο κτήριο του Οικοτροφείου στον Βόλο.
Όσο για τη βασιλόπιτα, αυτή είχε δύο φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δύο χρυσές λίρες. «Χρυσή είναι η πόλη, χρυσή είναι η σημερινή δημοτική αρχή, χρυσή είναι η Νέα Εποχή -Νέα Δυναμική» είπε ο κ. Μπέος και σημείωσε ότι θεωρεί υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής να είναι δίπλα στην Εκκλησία που κάνει μια μεγάλη προσπάθεια σε περίοδο κρίσης.
Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το