Τοπικά

“Βροχή” οι γάμοι και βαπτίσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο το καλοκαίρι

«Κλειστός» για γάμους και βαπτίσεις για όλο το καλοκαίρι είναι ο ιερός ναός Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ έντονο είναι το ενδιαφέρον και από Βολιώτες που ζουν στο εξωτερικό για να παντρευτούν.
Από την 1η Ιουνίου και επίσημα θα μπορούν να τελούνται οι γάμοι παρουσία μάλιστα στις γαμήλιες δεξιώσεις μέχρι και 100 ατόμων.
Φαίνεται, όμως πως πολλά ζευγάρια είχαν κάνει ήδη τον προγραμματισμό τους για το φετινό καλοκαίρι ελπίζοντας να παντρευτούν, καθώς πέρυσι λόγω της αβεβαιότητας από την πανδημία δεν ήταν ξεκάθαρο τι θα γινόταν.
Άλλωστε ο ιερός ναός Αγίου Κωνσταντίνου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων, καθώς βρίσκεται δίπλα στην παραλία, σε μια υπέροχη τοποθεσία, που κάθε ζευγάρι θα επιθυμούσε για την ομορφότερη στιγμή της ζωής του.

Ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος δήλωσε πως «για το φετινό καλοκαίρι ο ναός είναι «κλειστός» για την τέλεση μυστηρίων, όπως γάμοι και βαπτίσεις. Εμείς υπολογίζουμε ότι κάθε σαββατοκύριακο θα τελούμε 7-8 γάμους και βαπτίσεις. Αν κάποιο ζευγάρι ενδιαφερθεί τώρα να παντρευτεί στον ναό μας, η μόνη ίσως δυνατότητα είναι κάποιες Κυριακές, αλλά και αυτές περιορισμένες».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αρκετά ζευγάρια που πέρυσι το καλοκαίρι δεν μπόρεσαν να παντρευτούν, το μετέθεσαν για φέτος, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την πληθώρα μυστηρίων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ένα 30% των γάμων αφορούν Βολιώτες που διαμένουν στο εξωτερικό και θέλουν να παντρευτούν στη γενέτειρά τους».
Επίσης μέσα από το σπίτι γαλήνης του ναού σιτίζονται καθημερινά 112 άποροι.

Η εικόνα της Παναγίας Ξενιάς
Για τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης την Παρασκευή 21 Μαΐου προετοιμάζεται ο φερώνυμος ναός.
Όπως ανακοινώθηκε από τη μητρόπολη «την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, που φυλάσσεται στην ομώνυμη Γυναικεία Ιερά Μονή του Αλμυρού, θα υποδεχθεί η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου τη Δευτέρα 17 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. στα προπύλαια του ναού.
Μετά την υποδοχή, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά Θείου Κηρύγματος και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Ξενιάς, προεξάρχοντος του αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου.

Η ιερά εικόνα θα παραμείνει στον ναό έως την Κυριακή 23 Μαΐου και καθημερινά θα τελούνται ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία, ο Εσπερινός και η Παράκληση, στο πλαίσιο της εορταστικής εβδομάδας με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα παραμένει ανοικτός από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ.
«Δίνουμε τη δυνατότητα στους πιστούς να προσέλθουν στον ναό και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα σε μια περίοδο που αρκετοί δεν μπορούσαν όλο αυτό το διάστημα να μετακινηθούν στη μονή της Κάτω Ξενιάς», ανέφερε ο π. Καλλίνικος και συμπλήρωσε πως «την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο εσπερινός στον αύλειο χώρο, ενώ ανήμερα θα τελέσουμε δύο θείες λειτουργίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το