Τοπικά

“Να απομονώσουμε τον φασισμό και το νεοναζισμό στην καθημερινά μας ζωή”

“Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά κεκτημένα, να απομονώσουμε και να συγκρουσθούμε πολιτικά με το φασισμό και το νεοναζισμό στην καθημερινή μας ζωή” καλεί σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας για την επέτειο 52 χρόνων από την ημέρα κατάλυσης της δημοκρατίας.
Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας:

“Πριν από 52 χρόνια, την 21η Απριλίου 1967, εκδηλώθηκε στη χώρα μας στρατιωτικό πραξικόπημα.
Το στρατιωτικό αυτό κίνημα κατέλυσε τη δημοκρατία και επέβαλε ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς, που έμελλε να διαρκέσει περισσότερα από επτά χρόνια, έως την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το καλοκαίρι του 1974
Την ίδια μέρα άρχισαν οι συλλήψεις απλών πολιτών, ενώ υπήρξαν και τα πρώτα θύματα.

Χιλιάδες οι Έλληνες και οι Ελληνίδες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Εξορίες και βασανισμοί .
Η 21η Απριλίου σηματοδοτεί μια από τις μελανότερες σελίδες τις νεότερης ελληνικής ιστορίας.
Το δικτατορικό καθεστώς, παρά τα δήθεν ‘‘πατριωτικά’’ αισθήματα που το υποκινούσαν, βαρύνεται ευθέως με τα εγκλήματα του Πολυτεχνείου, αλλά και με την παράδοση της Κύπρου
Πολύ περισσότερο, η θλιβερή παρακαταθήκη του πραξικοπήματος είναι ότι τραυμάτισε ουσιαστικά το δημοκρατικό μας πολίτευμα

Με την πάροδο του χρόνου ,έχει γίνει μια συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων.
Τα όσα συνέβησαν κατά την επταετή διάρκεια της δικτατορίας, έγινε προσπάθεια να υποτιμηθούν.
Πενήντα δύο χρόνια μετά, παραμένει εξίσου μεγάλη η αναγκαιότητα να οχυρώσουμε τη δημοκρατία, απέναντι σε εκείνους που αναπολούν τις εφιαλτικές μέρες της δικτατορίας και ονειρεύονται μία κοινωνία χωρίς ελευθερία και ισότητα.

Έχουμε χρέος να φράξουμε το δρόμο απέναντι στις δυνάμεις της ακροδεξιάς, οι οποίες επιδιώκουν να κάνουν συνεχώς αισθητή την παρουσία τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Έχουμε καθήκον να βρισκόμαστε συνεχώς στο προσκήνιο.
Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά κεκτημένα, να απομονώσουμε και να συγκρουσθούμε πολιτικά με το φασισμό και το νεοναζισμό στην καθημερινή μας ζωή.
Έτσι μόνο θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το