Τοπικά

“Μαζί για τον Βόλο” για Δικαστικό Μέγαρο: “Ανεπάρκεια του Δήμου ή συγκάλυψη κυβερνητικών επιλογών;”

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις (15/09/21) του Χρήστου Στρατηγόπουλου, προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, για την εξέλιξη του θέματος του Δικαστικού Μεγάρου, η δημοτική παράταξη “Μαζί για τον Βόλο” επισημαίνει ότι:

  1. Είχαμε δίκιο ότι το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου θα πάει πολλά χρόνια πίσω, διότι ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Δήμος ενδιαφέρονται σοβαρά για την επίλυσή του.
  2. Είχαμε δίκιο όταν τονίζαμε ότι η επίλυση του προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, είναι πρωτίστως ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο απλά την αποποιείται. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει ιδιόκτητο οικόπεδο ικανής έκτασης 7 στρεμμάτων, χαρακτηρισμένο μάλιστα στο ΓΠΣ ΒΟΛΟΥ ως χώρος δικαστικού μεγάρου, αλλά και πολλές άλλες εναλλακτικές θέσεις, που έχουμε προτείνει κι εμείς, αλλά η πολιτική ηγεσία αδιαφορεί.
  3. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή, είτε αδιαφορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα της πόλης, είτε σκόπιμα μπερδεύει τους πάντες για να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, σε βάρος όμως των συμφερόντων της πόλης μας. Δεν είναι τυχαίο ότι πρότεινε ένα ξένο οικόπεδο, ακατάλληλο λόγω και του πολύ μικρού μεγέθους του, για την ανέγερση δήθεν του Δικαστικού Μεγάρου και μετέφερε την συζήτηση αλλού και τον χρόνο πολύ πίσω.
  4. Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι η σημερινή Δημ. Αρχή, αντιστρατεύεται τα συμφέροντα της πόλης, όταν βλέπει εχθρικά το ίδιο το πανεπιστήμιό μας. Με αφορμή το ακατάλληλο οικόπεδο στην Παρασκευοπούλου, άνοιξε πόλεμο στο Πανεπιστήμιό μας, με μόνο σκοπό τον αποπροσανατολισμό των Βολιωτών από τις βαριές ευθύνες της, και αποτέλεσμα τον περιορισμό, έως απαγόρευσης, της ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στην πόλη μας, δίνοντας παράλληλα αφορμή στις γειτονικές μας πόλεις να τις διεκδικήσουν.

Η Δημ. Αρχή Μπέου το μόνο που παράγει είναι επικοινωνία, κοστοβόρα έργα βιτρίνας, ενώ παράλληλα υπονομεύει και ότι συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης, όπως το Πανεπιστήμιο.»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το