Αθλητισμός

“Έχω δεθεί απίστευτα με τη Νίκη” τόνισε ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Κώστας Γρηγοριάδης

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές της Νίκης Βόλου. Ένας άνθρωπος που υπηρετεί την ομάδα που αγαπά, «την οικογένειά του», όπως τη χαρακτήρισε, δεκαετίες ολόκληρες. Ο λόγος για τον Κώστα Γρηγοριάδη, που ως τερματοφύλακας χάρισε όμορφες στιγμές στον κόσμο, ενώ στην πορεία εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων προπονητών τερματοφυλάκων της χώρας.

Ο Κώστας Γρηγοριάδης παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο nikifc.gr και των υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ Κώστα Καραγεωργόπουλο, μιλώντας για το ποδόσφαιρο, τους Στάικο Βεργέτη, Αλέξη Παπακωνσταντίνου, Βασίλη Βενέτη, Μάνο Αποστολίδη και φυσικά την οικογένειά του και τη Νίκη. Μεταξύ άλλων είπε:

Για το ποδόσφαιρο και τη Νίκη: «Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής. Αν δεν το σέβεσαι, δε θα σε σεβαστεί ποτέ. Για μένα, είναι το «Α» και το «Ω» στη ζωή μου. Όσο για τη Νίκη, τί να σας πω; Άλλοι λένε ότι γεννήθηκαν μέσα στη Νίκη, εγώ έχω να πω πως η Νίκη γέννησε εμένα. Έχω δεθεί απίστευτα με αυτήν την ομάδα, όπως όλοι μας. Όταν δεν πάει καλά, πεισμώνουμε όλοι, και εμείς που είμαστε κοντά στην ομάδα και ο κόσμος. Η αγάπη όλων είναι τεράστια γι’ αυτήν την ομάδα. Έχω υπηρετήσει τη Νίκη και σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν προπονητής. Είναι τελείως διαφορετική η οπτική σου γωνία, από τη μία σκοπιά στην άλλη. Σαν παίκτης, δε μου άρεσε να χάνω ποτέ… Ήταν άλλες οι εποχές τότε, δεν υπήρχαν συμβόλαια, τα πολλά χρήματα, εμείς παίζαμε για έναν απλό μισθό. Περισσότερο παίζαμε, γιατί το αγαπούσαμε αυτό το άθλημα και την ομάδα μας. Εκείνα τα χρόνια, το ρόστερ απαρτιζόταν από παιδιά ντόπια, μόνο 2-3 παίκτες είχαν καταγωγή εκτός Βόλου. Σαν προπονητής, από την πρώτη στιγμή κατάλαβα, πως τα πάντα είναι διαφορετικά. Απλά, γυμνάζεις τους ποδοσφαιριστές, επιζητείς το αποτέλεσμα, θέλεις να δεις να πηγαίνει καλά ο παίκτης σου. Σαν ποδοσφαιριστής, όταν βγάζεις τα πολιτικά σου ρούχα, ξεχνάς όλα σου τα προβλήματα, το ποδόσφαιρο για σένα είναι απλά ένα παιχνίδι. Για τον προπονητή, είναι κάπως διαφορετικά».

Για τον Στάικο Βεργέτη: «Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει αρκετή αυτοπεποίθηση, αισθάνεται καλά με τον εαυτό του. Όταν ένας άνθρωπος είναι έτσι, βάζει στόχους και παίρνει ρίσκα. Από τέτοιους ανθρώπους, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορείς να περιμένεις. Αυτό που μου κάνει εντύπωση σε αυτόν τον προπονητή, είναι η ικανότητά του να παρακινεί έναν παίκτη και να του δίνει το δικαίωμα να επιλέξει αν θέλει να κερδίσει ή να χάσει. Δεν υπάρχουν απειλές ή πολλές φωνές, φέρνει τον παίκτη σε θέση παρατηρητή μέσα στα αποδυτήρια. Τότε, του δίνεις την ευκαιρία να καταλάβει ποια είναι τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του και να βελτιωθεί. Αυτή η προσωπική βελτίωση του καθένα φέρνει τα αποτελέσματα στην ομάδα. Είναι φοβερό αυτό, αυτό είναι το «κουμπί» της επιτυχημένης μας πορείας. Αυτό ήταν κάτι που το είχα κάνει κι εγώ, το 2012, όταν ήμασταν στο μεταίχμιο να διαλυθούμε κι έφτασε στο σημείο, εκείνη η ομάδα, να πάρει και πρωτάθλημα. Πιστεύω πως, αν ο κ. Στάικος ερχόταν στην ομάδα λίγες εβδομάδες πριν, μπορεί να είχαμε και 45 βαθμούς, όσους έχουν και τα Τρίκαλα στην πρώτη θέση»

Για τους Αλέξη Παπακωνσταντίνου-Βασίλη Βενέτη: «Είναι δύο παιδιά που αγαπάνε πάρα πολύ τη Νίκη, δουλεύουν πολύ γι’ αυτήν την ομάδα και είναι, παράλληλα, ιδιαίτερα ποιοτικοί χαρακτήρες. Δεν θέλω να πω πολλά, γιατί δε θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι τον κολακεύω, αλλά πρέπει όλοι να ξέρουν πως ο Βενέτης ζει κι αναπνέει για την ομάδα. Ο Αλέξης, με την ποιότητα που έχει σαν άνθρωπος, με το σκεπτικό του, με τον τρόπο που ενδιαφέρεται και οργανώνει την ομάδα, σου δίνει να καταλάβεις ότι, όχι μόνο δεν «φρενάρει» την ομάδα στην εξέλιξή της, αλλά τη βοηθάει να πάει κι ένα επίπεδο παραπάνω, καθώς το δικό του προσωπικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Έχει στόχους και προσωπικούς, αλλά και για την ομάδα».

Για το φετινό ρόστερ: «Μεγάλη ποιότητα, όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές ικανότητες και τις προσωπικότητες του κάθε ποδοσφαιριστή. Η καλή μας πορεία είναι συνδυασμός και των δύο. Το ξεκίνημά μας δεν ήταν καλό, αλλά θέλω να σταθώ εδώ και να πω πως η πίεση χρόνου ήταν μεγάλη».

Για τον Μάνο Αποστολίδη: «Καταρχάς, εγώ θα ήθελα να σταθώ στον άνθρωπο Αποστολίδη. Είναι ένα παιδί με ήθος, με αξίες, ένας αδαμάντινος χαρακτήρας. Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα, αν ένας άνθρωπος δεν έχει αξίες μέσα του, δεν μπορεί να είναι και καλός αθλητής. Άρα, μιλάμε για έναν συνδυασμό, είναι καλός άνθρωπος και καλός τερματοφύλακας. Χαίρομαι που δουλεύω μαζί του, ειλικρινά. Παρά την ηλικία του, ποτέ δεν γκρίνιαξε, ποτέ δεν μπήκε στην προπόνηση με το ζόρι. Η πορεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μιλήσει για μένα. Είναι ένα παιδί που δεν το έφτιαξα εγώ, ήταν ένας έτοιμος παίκτης με μεγάλη αξία, ανέκαθεν. Η εμπειρία του Μάνου δε μας επιτρέπει να δουλέψουμε πάνω του τεχνικά, εμείς απλά τον κρατούσαμε φρέσκο. Είναι ένας πολύ καλός, έμπειρος τερματοφύλακας, ο οποίος φέτος έκανε ξανά πολύ καλές εμφανίσεις».

Για τον ρόλο της οικογένειας: «Για μένα, οικογένεια είναι σεβασμός προς όλα τα μέλη της, είναι ατομική και συλλογική πειθαρχία, είναι η αξία που βρίσκεται πάνω απ’ όλα. Και το σπίτι μου,και τη Νίκη τα θεωρώ οικογένειά μου. Δεν μπορώ να βάλω το ένα πάνω από το άλλο, νιώθω τη Νίκη ίδιο πράγμα με τα παιδιά μου, τη γυναίκα μου».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Μετά την επιλογή μου στη Σχολή Τερματοφυλάκων της ΕΠΟ, όντας μέσα σε 16 προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα, οι στόχοι μου δε σταματούν. Ο επόμενος είναι να χτίσουμε πίσω από τον Αποστολίδη την επόμενη μέρα κάτω από την εστία της Νίκης. Υπάρχουν ακόμα δύο παιδιά, ο Παπαδόπουλος κι ο Καρακώστας, που περιμένω πολλά από αυτούς. Μακάρι να βγάλουμε ένα ακόμα παιδί, όπως βγάλαμε τον Καντιμοίρη και πήγε στη Βέροια της Α’ Εθνικής, όπως βγάλαμε τον Βούρα και πήγε αργότερα στην ΑΕΚ.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα να δω τον γιο μου να τελειώνει το Πολυτεχνείο και την κόρη μου να πετυχαίνει στις Πανελλαδικές εξετάσεις που έρχονται. Βέβαια, όλα αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά στην υγεία. Ζούμε σε μία εποχή ιδιαίτερα επίφοβη. Λέμε πως το ποδόσφαιρο και οι στόχοι είναι σημαντικοί, αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά στην υγεία. Την προκειμένη στιγμή, ο πλανήτης μας πλήττεται από μία πανδημία, άνθρωποι πεθαίνουν. Πρέπει, σε πρώτη φάση, να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να δώσουμε μία μάχη να βγούμε απ’ όλο αυτό υγιείς».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το