Αθλητισμός

Όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον της Φούτμπολ Λιγκ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να περιμένει…

Όλα είναι ανοιχτά στη Φούτμπολ Λιγκ, όσον αφορά τη συνέχιση του πρωταθλήματος, αλλά κυρίως για την αναδιάρθρωση που επιθυμούν οι ομάδες, μεταξύ αυτών και η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Η πρώτη επαφή της επιτροπής εργασίας της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, μπορεί να μην έβγαλε κάτι το ουσιαστικό, ωστόσο, έγινε η αρχή και αυτό είναι θετικό. Ο Λευτέρης Αυγενάκης άκουσε τους εκπροσώπους των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, τους προβληματισμούς που υπάρχουν για το μέλλον των πρωταθλημάτων και θα υπάρξει και συνέχεια.
Θυμίζουμε, πως τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η υγειά και η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών, τα τηλεοπτικά, καθώς και η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, όπως και το θέμα των αθλητικών και γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Μόλις οι ομάδες συντάξουν συγκεκριμένες προτάσεις, θα υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό αθλητισμού, η οποία αναμένεται σύντομα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ είναι σαφέστατα το οικονομικό, τη στιγμή μάλιστα, που δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο τη νέα αγωνιστική περίοδο, τόσο για τις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, όσο και για τους συλλόγους της Σούπερ Λιγκ 2. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αυγενάκης το…. ξέκοψε, λέγοντας στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη πως δεν πρόκειται τη νέα σεζόν η ΕΡΤ να αναλάβει τη μετάδοση των αγώνων κι ως εκ τούτου θα πρέπει να βρουν νέα τηλεοπτική στέγη.
Από τη στιγμή, πάντως, που η πολιτεία, δεν τήρησε τις αποφάσεις που είχε πάρει πέρυσι τέτοιο καιρό για την ενίσχυση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έστω κι αν αυτές πάρθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας ξεκρέμαστες τις ομάδες, οφείλει να συμβάλει στο να μην καταρρεύσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών είναι επιβεβλημένη, ενώ θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στις ΠΑΕ να αναβαθμίσουν το προϊόν τους, πόσω μάλλον, όταν έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και στο ποδόσφαιρο.

Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, στον Ολυμπιακό Βόλου θα περιμένουν τις εξελίξεις, πριν προχωρήσουν στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Είναι λογικό αυτή τη στιγμή όλα να είναι ρευστά, όχι μόνο στους «ερυθρόλευκους», αλλά σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού δεν σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, στην μετακορωνοϊό εποχή. Υπάρχει πλάνο, το οποίο θα υλοποιηθεί ανάλογα και με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει στην παρούσα φάση, ποιο θα είναι το τοπίο στις επαγγελματικές κατηγορίες, με την οικονομική κρίση, λόγω κορωνοϊού, να έχει «χτυπήσει» όλες τις ΠΑΕ.

Σε μια περίοδο όπου οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ δεν έχουν κανένα έσοδο και το μέλλον τους προμηνύεται αβέβαιο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς πρότεινε το ποσό που θα λάβει η ΕΠΟ από την ΟΥΕΦΑ, ως οικονομική βοήθεια και το οποίο ανέρχεται στα 4.3 εκατομμύρια ευρώ, να δοθεί στις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που θα τερματίσουν στις θέσεις 5-14. Μία πρόταση που είναι λογικό να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των υπόλοιπων επαγγελματικών ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, οι οποίες αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρότερα οικονομικά προβλήματα και οδηγούνται σε κατάρρευση. Δεν νοείται κάθε φορά η Σούπερ Λιγκ να θέλει να έχει το μαχαίρι και το πεπόνι και να είναι η ευνοημένη της ΕΠΟ και να λειτουργεί εις βάρος των υπόλοιπων κατηγοριών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το