Τοπικά

“Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση” – Ο Aγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Ο Aγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ.,  στην πλατεία Αριστοτέλους.
Στην ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος,  μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

“Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας, διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας, θα επιβιώνουν οι οικογένειές μας. Η ΝΔ, με την ανάδειξή της σε κυβέρνηση, συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ, που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας.

Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της ΕΕ, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δισ. 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ. Η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ θα είχε έτοιμη πρόταση για μείωση της τιμής ως τις εκλογές, δεν υλοποιείται και έχουν ήδη περάσει 2 μήνες.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της Ενέργειας ανοίγει το δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας. Υλοποιείται το χαράτσι του “πράσινου τέλους” στο νερό.

Οι αποφάσεις της ΕΕ για το τσίπουρο είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν ξεκλήρισμα, συγκέντρωση παραγωγής σε λιγότερα χέρια, μείωση εισοδήματος αμπελοκαλλιεργητών και αμβυκούχων. Παλεύουμε για να μην εφαρμοστούν και να τις ανατρέψουμε στην πράξη.

Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, ή δίνονται κάποια ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς.
Όλα τα παραπάνω μαζί με την οξυμένη κατάσταση στο χώρο της Υγείας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που θα πάρουν τη μορφή καταιγίδας το επόμενο διάστημα, το ασφαλιστικό που θα ανοίξει και πάλι, οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος, φτωχοποίηση και τελικά ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγρότες.

Το αίσχος των εξευτελιστικών συντάξεων για αγρότες και κτηνοτρόφοι που η σύνταξή τους για 20 χρόνια Ασφάλιση, είναι μόλις 96 ευρώ το μήνα και με την ανταποδοτική Ασφάλιση 20 χρόνων, φτάνει μόλις στα 330 ευρώ πολύ χαμηλότερη από την παλιότερη σύνταξη του ΟΓΑ.

Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, γιατί μέσα από την εμπειρία μας δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο των κυβερνήσεων που στέκονται εχθρικά απέναντί μας, δίνουν όμως “γη και ύδωρ” στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, τους εκμεταλλευτές μας.

Συνάδελφοι αγρότες – κτηνοτρόφοι.
Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να σταματήσουμε την επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας. Περνάμε στην αντεπίθεση.  Δίνουμε βροντερό και μαχητικό “παρών” στο μεγάλο συλλαλητήριο για την ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη και ώρα 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το