Τοπικά

Ψεκασμός για το δάκο στη Σκόπελο

ελιές δάκος

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ξεκινά δολωματικούς ψεκασμούς σε συγκεκριμένες ημερομηνίες εφόσον δεν βρέχει, διαφορετικά το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα των ψεκασμών

Στη Δημοτική Ενότητα Σκοπέλου του Δήμου Σκοπέλου στις Τοπικές Κοινότητες Κλήματος και Γλώσσας, θα ψεκαστούν την 30-09-2014 οι τοποθεσίες Μάρκ, Παλιοκαλύβα, Πατούνι και Χονδρογιώργι, την 01-10-2014 οι τοποθεσίες Προφ. Ηλίας, Ταγκάν, Αγ. Ταξιάρχης, Τσιπ, Αγ. Στυλιανός, Καρβελαίικα και Πούντα, την 02-10-2014 οι τοποθεσίες Πούντα, Ελληνικό, Σταματάκι, Προβατίνα – Ψαράκια, Άγ. Γεώργιος και Λιβαδάκι, την 03-10-2014 οι τοποθεσίες Χρυσοβαλάντου, Μαρούδα, Μουρτιά, Κάβος και Αγ. Ρηγίνος και την 04-10-2014 οι τοποθεσίες Λουτράκι, Μαχαλάς,  Σπάρματα, Αρμενόπετρα, Βουνό και Γουρούνια.

 Καλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να συμμετάσχουν και να καθοδηγούν τα συνεργεία ψεκασμού για την αποτελεσματική πραγματοποίηση του έργου τους. Επίσης οι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι να περιορίσουν τα ποίμνια και τα μελίσσια τους μακριά από τις παραπάνω περιοχές.

 Ψεκασμός από παραγωγούς στο Ν. Πήλιο

Επιπλέον η ίδια διεύθυνση ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές σε Ξυνόβρυση και Πάλτση, ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψεκασμούς κάλυψης του φυλλώματος των δένδρων με δικές τους δαπάνες. Κι αυτό γιατί οι δολμωατικοί ψεκασμοί που διενεργήθηκαν δεν επαρκούν, όπως απέδειξε η δειγματοληπτική εξέταση του ελαιοκάρπου

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το