Τοπικά

Πρώτη θέση για Βολιώτισσα σε Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου

Νέα μεγάλη διάκριση για το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου η κατάκτηση της 1ης θέσης, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Επετειακού Μεταλλίου που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπολών και Ωρολογοπωλών τιμώντας τα σαράντα (40) χρόνια λειτουργίας της, για τη σπουδάστρια της ειδικότητας κοσμήματος Σοφίας Συμιακάκη !
Η ιδέα της σπουδάστριας ήταν να δημιουργηθεί ένα επετειακό μετάλλιο για την ΠΟΒΑΚΩ, βασισμένο στη φιλοσοφία του αρχικού, αλλά με σύγχρονη οπτική. Δημιούργησε λοιπόν το έργο της «Χρυσή Τομή», σχεδιασμένο με τους όρους της χρυσής ακολουθίας αριθμών του Fibonacci 1618 και της χρυσής τομής-χρυσή αναλογία κατά τον Da Vinci, όπου δεσπόζει ο αριθμός 40.

Ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ κ. Πέτρος Καλπακίδης, μετέφερε τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας τονίζοντας τη σοβαρότητα του έργου που επιτελεί το Ι.Ι.Ε.Κ Δήμου Βόλου στην κατάρτιση στον τομέα της Αργυροχρυσοχοΐας. Το έπαθλο συνοδεύεται με χρηματικό βραβείο και το μετάλλιο θα χρησιμοποιηθεί από την ΠΟΒΑΚΟ ως αναμνηστικό αντικείμενο ή κόσμημα, σε εκδόσεις και δραστηριότητες προβολής της και των σχετικών φορέων.
Το ΙΙΕΚ του Δήμου Βόλου ως σύγχρονος εκπαιδευτικός φορέας που συνεχώς εξελίσσεται, αναβαθμίζοντας το επίπεδο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τους παραγωγικούς συλλόγους – ανά ειδικότητα – και συγκεκριμένα στο Κόσμημα με την ΠΟΒΑΚΩ και ειδικά με τον σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ν. Μαγνησίας, πάντα αρωγό στις προσπάθειές του.
Από τους βασικούς στόχους του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ είναι η πληρέστερη εκπαίδευση και κατάρτιση των σπουδαστών του, γεγονός που ενισχύεται από τη συμμετοχή τους σε ανάλογες δράσεις-διαγωνισμούς και Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το