Πολιτισμός

Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου στο Θερινό Θέατρο Βόλου

Μια μαγική συναυλία – αφιέρωμα γεμάτη ποίηση, μουσική , τραγούδι, όμορφες εικόνες, νοσταλγία , έντονα συναισθήματα , ποιότητα και αισθητική θα ζήσει το φιλόμουσο κοινό του Βόλου την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 21.30, στο θερινό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», αφιερωμένη σε έναν από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η χώρα, έναν άνθρωπο του πνεύματος που έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι και που, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, πριν από ένα χρόνο. Τον Μάνο Ελευθερίου.

Για τον λόγο αυτό συνεργάζονται ιστορικοί φορείς της πόλης του Βόλου ,όπως είναι η Χορωδία των Εκπαιδευτικών του Ν. Μαγνησίας (έτος ίδρυσης1978), που έχει προσφέρει πολλά στον χώρο της χορωδιακής μουσικής επί πολλές δεκαετίες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το πολυβραβευμένο παγκόσμιο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», με τη σύμπραξη των καλύτερων μουσικών και ερμηνευτών, προκειμένου ο Βόλος να τιμήσει έναν σπουδαίο άνθρωπο της ποίησης και των Γραμμάτων και παράλληλα να παρουσιάσει μια συναυλία, με τα καλύτερα τραγούδια των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών, που μελοποίησαν ποιήματα και στίχους του μεγάλου δημιουργού.
Συνεργάστηκε σχεδόν με όλους τους Έλληνες συνθέτες, όπως με τον Σταύρο Κουγιουμτζή και τον Γιώργο Νταλάρα καθώς και με το Θανάση Γκαϊφύλλια στην Ατέλειωτη Εκδρομή (1975), τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Σπανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Αντώνη Βαρδή και πολλούς άλλους.

Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος – ορχήστρας: Νίκος Αλεξίου, Αλέξανδρος Καζίλας,
μαέστρος της Χορωδίας των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας: Στάσα Τζάλλα
Συμμετέχει η Χορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας
Σολίστ: Νίκος Αλεξίου , Ελευθερία Μυτιλιού
Ορχήστρα:
Μπουζούκι: Αλέξανδρος Καζίλας, Πιάνο: Εύη Κανελλοπούλου, Κιθάρα: Νίκος Αλεξίου,
Κιθάρα: Κώστας Παππάς, Πλήκτρα: Δημ. Καραντάνας, Ντράμς: Άγγελος Τσιριγωτάκης.
Πληροφορίες: Δέσποινα Κόντου – πρόεδρος Χορωδίας Εκπαιδευτικών τηλ. 6909-939562 και Κώστας Σκριάπας – πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και Δικτύου «Περραιβία» Τηλ. 6974-881944 , E-mail: [email protected]
Προπώληση προσκλήσεων 6 ευρώ -Ταμείο θεάτρου 8 ευρώ.
Σημεία πώλησης:
1. Μουσικός Οίκος ΚΕΧΑΪΔΗ – 28ης Οκτωβρίου 118Α-Τηλ. 24210-37891 και
2. Καφέ «4 Εποχές» – Σπ. Σπυρίδη 77 – Βόλος, Τηλ. 24210-22266.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το