Τοπικά

Προσφυγές του Δήμου Βόλου κατά του ΙΚΑ για εκκρεμότητα με ασφαλιστικές εισφορές σχολικών φυλάκων

Προσφυγές κατά αποφάσεων του πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βόλου πρόκειται να ασκήσει ο Δήμος Βόλου για υπόθεση που αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των σχολικών φυλάκων οι οποίοι εργάστηκαν στον Δήμο. Το πρώην ΙΚΑ διεκδικεί από τον Δήμο Βόλου ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ για μη αποδιδόμενες εισφορές.
Η υπόθεση χρονολογείται από το 2001 όταν περίπου 50 εργαζόμενοι προσλήφθηκαν στον Δήμο Βόλου για να απασχοληθούν ως σχολικοί φύλακες με σύμβαση μαθητείας, οπότε ασφαλίστηκαν σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΙΚΑ για ασθένεια και αργότερα για εργατικό ατύχημα, αλλά όχι για σύνταξη. Το 2004 οι σχολικοί φύλακες μονιμοποιήθηκαν στον Δήμο με προεδρικό διάταγμα. Μετά τη μονιμοποίησή τους, υπέβαλαν δήλωση-καταγγελία στο ΙΚΑ για μη ασφαλιστική κάλυψη, που με τη σειρά του επέβαλε υψηλά χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του Δήμου Βόλου για τις επικαλούμενες ασφαλιστικές εισφορές για τους σχολικούς φύλακες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ποσό αυτό υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου.
Στη σημερινή συνεδρίασή της, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία – με την αρνητική ψήφου του Απ.Νάνου- να ασκήσει προσφυγές κατά των αποφάσεων του ΙΚΑ, οι οποίες θα εξεταστούν ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου κατά την δικάσιμο της 1ης Νοεμβρίου 2018.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το