Τοπικά

Με μειώσεις έως 50% ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις μεθαύριο στον Βόλο – Ανοικτά την Κυριακή τα καταστήματα

Από 20 έως 50% ανέρχεται το ποσοστό των ενδιάμεσων εκπτώσεων στην εμπορική αγορά της πόλης και οι οποίες θα ξεκινήσουν μεθαύριο Πέμπτη και θα διαρκέσουν δέκα ημέρες. Για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου προετοιμάζονται ήδη οι έμποροι έχοντας στοχεύσει να κάνουν πολύ καλά ποσοστά εκπτώσεων που θα αγγίζουν ακόμη και το 50% προσφέροντας παράλληλα πολύ καλά είδη και προϊόντα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απ. Οντόπουλος μιλώντας χθες στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» και στον 9,86 ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή η κατανάλωση είναι πεσμένη και οι έμποροι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Ειδικά ο Οκτώβριος πήγε πολύ άσχημα, ενώ και η ρευστότητα μειώνεται συνεχώς».
Σχετικά με τις εκπτώσεις είπε πως «τα ποσοστά θα κυμανθούν κατά μέσο όρο από 20% έως και 50% Έχουμε μια πάρα πολύ καλή εμπορική αγορά, με καλά είδη και πολύ καλές τιμές, με τους εμπόρους να εξυπηρετούν τον κόσμο. Βέβαια η κρίση βαθαίνει και το οικονομικό περιβάλλον παραμένει δύσκολο. Παρά ταύτα οι έμποροι συνεχίζουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να προσφέρουν ικανοποιητικές υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Ερωτηθείς αν τελικά αυτά τα δεκαήμερα των εκπτώσεων αποφέρουν κάτι στην οικονομία, ο κ. Οντόπουλος επισήμανε πως «η εμπειρία έχει δείξει πως δεν αποφέρουν κάποια ιδιαίτερα αποτελέσματα παρά τα υψηλά ποσοστά εκπτώσεων. Αυτό λένε οι έρευνες, αλλά και οι έμποροι που μας αναφέρουν τα αποτελέσματα. Εμείς ζητάμε να διεξάγονται εκπτώσεις δύο φορές τον χρόνο, τον χειμώνα και το καλοκαίρι».

Μάλιστα πρόσθεσε πως στον Βόλο τα εμπορικά θα μπορούν να κάνουν εκπτώσεις για δέκα ημέρες και όχι για παραπάνω, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος επιβολής πρόστιμου.
Επίσης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.
«Έχουμε μία από τις οκτώ θεσμοθετημένες Κυριακές που μας έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Εμείς ζητάμε να μείνουν ανοικτά τα καταστήματα μόνο τρεις Κυριακές τον χρόνο και όχι οκτώ. Ωστόσο η εμπορική αγορά θα μείνει ανοικτή αυτή την Κυριακή. Τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν στις 11 το πρωί και να κλείσουν στις 6 το απόγευμα. Πάντως η εμπειρία έχει δείξει ότι τις Κυριακές, σαν αυτή που έρχεται, η κίνηση περιορίζεται στο πολύ κέντρο της εμπορικής αγοράς και οι άλλοι δρόμοι δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση».
Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά και η Black Friday, η οποία πέρσι έδωσε μεγάλη ώθηση στην τοπική αγορά. Για φέτος η Black Friday είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το