Τοπικά

Πρόσφεραν οικονομικά βοηθήματα, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε απόρους, ιδρύματα και φορείς

Παρά τα εμπόδια, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, συνεχίστηκε τις προηγούμενες ημέρες το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και του “Εσταυρωμένου”, για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της περιοχής, αλλά και κοινωνικών φορέων και Ιδρυμάτων, που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Συγκεκριμένα:

Το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού, με την έμπρακτη βοήθεια των άμεσων συνεργατών του, διένειμε πασχαλινά δέματα (με τρόφιμα) και οικονομικά βοηθήματα σε άπορες οικογένειες και μοναχικά πρόσωπα της ενορίας. Να σημειωθεί πως το Φιλόπτωχο Ταμείο προφέρει μηνιαία βοηθήματα σε δεκάδες άτομα.

Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου  “Ο Εσταυρωμένος” προσέφερε σε ευπαθείς ομάδες (οικογένειες κρατουμένων και αποφυλακισθέντων, προσφύγων, ανέργων, ασθενών, μονογονεϊκών, απόρων φοιτητών και μαθητών κ.α.) και σε κοινωνικούς φορείς, Ιδρύματα και χώρους κράτησης (Κιβωτός του Κόσμου, Γηροκομείο Καναλίων, Ξενώνα “ΦΙΛΥΡΑ”, Φυλακή Βόλου και Κασσαβέτειας, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, κρατητήρια Ελληνικής Αστυνομίας κ.α.), οικονομικά βοηθήματα ύψους 2.800,00 Ευρώ, διατακτικές (για τρόφιμα), είδη ένδυσης, καθαριότητος, παραϊατρικό υλικό κ.α).

Ανώνυμος φίλος του “Εσταυρωμένου” διένειμε, μέσω του νόμιμου εκπροσώπου του Συλλόγου το ποσόν των 5.838,00 Ευρώ σε 61 οικογένειες της περιοχής Βόλου και των περιχώρων. Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαρίστησε τον ανώνυμο δωρητή, επισημαίνοντας ότι αν και ΔΕΝ είναι κάτοικος Βόλου, εκτιμά το φιλανθρωπικό έργο του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το