Ελλάδα

Προειδοποίηση Σουλτς στον Τσίπρα για το ταξίδι στη Μόσχα

schultch

Να μην δυσαρεστήσει τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας «συμβουλεύει» τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενόψει της επίσκεψης του Ελληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα, στις 8 Απριλίου.

Σε συνέντευξή του στην Hannoversche Allegmeine Zeitung ο Σουλτς τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρχίσει να αποκαθιστά το κλίμα εμπιστοσύνης με την αποστολή της λίστας μεταρρυθμίσεων και την επίσκεψη στο Βερολίνο.

«Αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό αν ο Αλέξης Τσίπρας ως αντάλλαγμα για την βοήθεια από τη Μόσχα θέσει σε κίνδυνο «την ενιαία στάση της ΕΕ έναντι της Ρωσίας», πρόσεθεσε

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου Γκούντερ Κρίχμπαουμ, ο οποίος στην ίδια εφημερίδα επεσήμανε ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα βρει σωτηρία στη Μόσχα τότε ποντάρει σε λάθος άλογο».

Πρόσθεσε ακόμη ότι το πώς συμπεριφέρεται η Μόσχα στις ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη, η ελευθερία, η δημοκρατία φάνηκε ήδη σε σχέση με την δική της αντιπολίτευση αλλά και με την κρίση στην Ουκρανία. «Όποιος λοιπόν θέλει ευρωπαϊκή βοήθεια, πρέπει η πυξίδα του να δείχνει προς τις Βρυξέλλες και όχι προς την Μόσχα».

Από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ Rheinische Post δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φανταστεί ότι η Αθήνα θα γυρίσει την πλάτη στην Ευρώπη για να πέσει στις ανοιχτές αγκάλες της Ρωσίας».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το