Ελλάδα

Μαξίμου: Δεν υπάρχουν μέτρα-«φωτιά», αλλά διαπραγμάτευση με «κόκκινες γραμμές»

maximou

Με τη διαπραγμάτευση να βρίσκεται σε εξέλιξη και την αγωνία για την τύχη της ελληνικής οικονομίας να κορυφώνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν σήμερα ότι δεν υπάρχουν «πέντε», «έξι» ή «επτά» μέτρα-«φωτιά» στο τραπέζι.

«Υπάρχουν διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν οι “κόκκινες γραμμές”, τις οποίες κατά κόρον έχει επαναλάβει ο πρωθυπουργός [ασφαλιστικό, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις] και υπάρχει μια ενιαία ομάδα διαπραγμάτευσης» ξεκαθάριζαν.

Οι ίδιες πηγές γνωστοποίησαν ότι ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τις τρέχουσες εξελίξεις. Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί την Αθήνα την Παρασκευή του Πάσχα, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις συνομιλίες που θα έχει εν τω μεταξύ με τoν ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έστεν Μπαρθ Άιντα.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αναχωρεί την Κυριακή για τις ΗΠΑ, προκειμένου να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τη Δευτέρα, 6 Απριλίου. Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην Ουάσινγκτον.

Οι ίδιες πηγές διέψευδαν ότι ο υπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, το βράδυ της Τετάρτης. «Ουδέποτε υποβλήθηκε παραίτηση, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα της εβδομάδας» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπογράμμιζαν ότι ο κ. Τσίπρας δεν συνομίλησε τις τελευταίες ημέρες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το