Τοπικά

Πρόγραμμα στήριξης των σπιτιών γαλήνης ανακοίνωσε για μετά το Πάσχα ο μητροπολίτης Δημητριάδος

Μετά το Πάσχα αναμένουμε να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης των σπιτιών γαλήνης από την κυβέρνηση, τόνισε ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφερόμενος στη σημαντική προσπάθεια που τελέστηκε και φέτος από τους ναούς για να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους άπορους.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» αναφερόμενος στο κλίμα των ημερών τόσο στο επίπεδο της θρησκευτικής κατάνυξης όσο και στο φιλανθρωπικό έργο.
Αναφορικά με την κοινωνική δραστηριότητα των ναών επισήμανε πως «τα σπίτια γαλήνης ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κατάφεραν μέσα από τη στήριξη των πολιτών, και έδωσαν δέματα με τρόφιμα σε πολλούς άπορους. Και νομίζω ότι τα έχουμε καταφέρει, καθώς δεν ακούσαμε κάποιο παράπονο από κάποιον ότι δεν έλαβε τρόφιμα».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε «τη στήριξη των απλών πολιτών, των επαγγελματιών σε όλο αυτό το δίκτυο αλληλεγγύης που στήθηκε και φέτος. Παράλληλα, όμως υπογράμμισε το πρόγραμμα των εφοπλιστών με τη διάθεση διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης που η μητρόπολη αξιοποίησε, ενώ στάθηκε και στη διάθεση δωροεπιταγών από αλυσίδα σούπερ μάρκετ πανελλαδικής εμβέλειας που κάθε χρόνο τέτοια περίοδο τονώνει το φιλανθρωπικό έργο των ενοριών».
Οι ναοί μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς ήταν κλειστοί για ένα σημαντικό διάστημα, μπόρεσαν και βρήκαν τρόφιμα για τους άπορους. Και όλη αυτή η προσπάθεια επιτεύχθηκε χωρίς καμιά βοήθεια από την πολιτεία. Ουσιαστικά η κυβέρνηση δεν τόνωσε τα σπίτια γαλήνης με κάποιο πρόγραμμα, αν και για πολλές άλλες κοινωνικές κατηγορίες έχει προσφέρει βοήθεια.

Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τόνισε σε αυτό το σημείο ότι «μετά το Πάσχα αναμένεται να υπάρξει πρόγραμμα στήριξης για τα σπίτια γαλήνης των ναών, προκειμένου να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό τους έργο. Και ήδη υπάρχουν συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση».
Μάλιστα επισήμανε πως «οι άποροι που σιτίζονται δωρεάν από τα σπίτια γαλήνης μέσα στην πανδημία, δεν αυξήθηκαν γιατί υπήρξαν και τα προγράμματα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων οικογενειών που υλοποιούνται από την κυβέρνηση».

Οι επιτάφιοι
Για τους επιτάφιους και αν θα βρίσκονται στους αύλειους χώρους για να μπορούν οι πιστοί να προσκυνούν, χωρίς να προκαλείται πρόβλημα με τον συνωστισμό, είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την κάθε ενορία. Οι ιερείς θα δουν, πού είναι καλύτερα να τοποθετηθεί ο επιτάφιος για την αποφυγή του συνωστισμού. Πάντως είναι βέβαιο ότι θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία των πρώτων ημερών της μεγάλης Εβδομάδας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το