Πολιτισμός

Το Μουσικό Χωριό για 15η χρονιά στον Άγιο Λαυρέντιο

Για δέκατη πέμπτη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, την Τοπική Κοινότητα Αγίου Λαυρεντίου, καθώς και την αρωγή του ΥΠΠΟΑ.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν 16 συμβιωτικά εργαστήρια, τα οποία θα συντονίζονται από 20 καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, εκπαιδευτικούς και επιστήμονες του ήχου, της κίνησης και του θεάτρου. Οι δράσεις αυτές εκτείνονται στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, σε δύο περιόδους (πρώτη περίοδος 18-24 Αυγούστου 2021, δεύτερη περίοδος 25-31 Αυγούστου 2021) με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα φέρνοντας σε επαφή τις τέχνες του ήχου με το ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία, τη μουσική παραγωγή, το θέατρο, τον χορό, τον λόγο, τις λαϊκές και έντεχνες προφορικές παραδόσεις και τον αυτοσχεδιασμό. Όπως κάθε χρονιά, με αφορμή τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές παρουσιάσεις και αυθόρμητα δρώμενα.

Με μεγάλη ανυπομονησία, χαρά και προσδοκία για φυσική συνύπαρξη, προσκαλούνται σπουδαστές και επαγγελματίες από τον χώρο της μουσικής και των παραστατικών τεχνών, ερευνητές των ανθρωπιστικών επιστημών και εκπαιδευτικοί, να συμμετέχουν ενεργά στα συμβιωτικά εργαστήρια, τις συλλογικές δράσεις, τις διαλέξεις και τα residencies του καλοκαιριού. Μαζί με αυτούς, οι διοργανωτές περιμένουν και όλους τους φίλους – φιλότεχνους που επιθυμούν να μοιραστούν την καλλιτεχνική συνύπαρξη και ώσμωση που κάθε καλοκαίρι αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του Αγίου Λαυρεντίου.

Πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, η διοργάνωση, όπως και πέρυσι, θα εφαρμόσει όλα τα προληπτικά μέτρα, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κι αφορούν στην πανδημία Covid-19.
Αναλυτικό πρόγραμμα στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr). Αναλυτικές πληροφορίες για τη διαμονή και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα https://www.music-village.gr/gr/application-form-accomodation/.

Τα ιδρυτικά μέλη: Θύμιος Ατζακάς, Κώστας Μακρυγιαννάκης, Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού: Αλέξανδρος Σεϊταρίδης (διεύθυνση παραγωγής, webmaster), Δημήτρης Ζαχαράκης (συντονισμός παραγωγής), Μάγια Παπαγεωργίου (γραμματεία), Αναστασία Σταύρου (βοηθός συντονισμού παραγωγής).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το