Κόσμος

Πώς θα μοιάζει το τείχος των 3.000 χλμ. στο Μεξικό -Γιατί είναι δύσκολο να κατασκευαστεί (video)

 

Με την υπογραφή του χθες σε προεδρικό διάταγμα ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα στην υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσής του για ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό που θα εμποδίζει τους παράνομους μετανάστες να εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Πώς θα έμοιαζε όμως αυτό το τείχος; Μία εταιρεία αρχιτεκτόνων με έδρα την Γουαδαλαχάρα του Μεξικού, η Estudio 3.14, παρουσίασε τη δική της εκτίμηση για την εικόνα που μπορεί να έχει το τείχος του Τραμπ.

Φαντάστηκε ένα έντονο ροζ τείχος που εκτείνεται για 1.954 μίλια, και το ονόμασε «Prison-Wall» δηλαδή «Φυλακή-Τείχος».

 

Μιλώντας στο Business Insider, ο σχεδιαστής Νορμπερτο Μιράντα τόνισε ότι η απόδοση στην οποία προχώρησαν έχει στόχο να καταδείξει ότι η κατασκευή του τείχους είναι στην πραγματικότητα ανεφάρμοστη. Όπως υποστηρίζει, τα σύνορα πιθανότατα δεν θα προωθήσουν τις θετικές σχέσεις με το Μεξικό, και το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους θα καταστήσει την κατασκευή πιο δύσκολη.

Όσον αφορά στο κόστος κατασκευής του τείχους, το άρθρο του Business Ιnsider εξηγεί ότι πολλοί έχουν σημειώσει ότι είναι ακριβό. Ειδικότερα η Kate Drew του CNBC έγραψε ότι η κατασκευή του θα κόστιζε στην αμερικανική κυβέρνηση 15 με 25 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συντήρησή του και η πρόσληψη 21.000 συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με ανάλυση του CNBC και του Politico, θα κόστιζε επιπλέον 2,1 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Σε δηλώσεις του ο Τραμπ είχε εξηγησει ότι το Μεξικό θα πληρώσει για το τείχος μέσω των φόρων ή του εμπορίου.

Η Estudio 3.14 προχώρησε στην οπτικοποίηση του τείχους με βάση αυτές τις εκτιμήσεις. Χρωμάτισε το τείχος ροζ βασισμένοι στις δηλώσεις Τραμπ ότι θα είναι «όμορφο».
Συμπεριέλαβε στα σχέδια και μία φυλακή για μετανάστες με χωρητικότητα έως και 11 εκατομμύρια ανθρώπους τους οποίους ο Τραμπ σχεδιάζει να απελάσει, δήλωσε ο Μιράντα.

Στο σχέδιο προβλέπεται και μια μονάδα παραγωγής όπου οι κρατούμενοι θα εργάζονται για να διατηρήσουν το τείχος και ένα εμπορικό κέντρο.

Το τείχος θα εκτείνεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό Μέχρι τον Κόλπο του Μεξικό.

Πηγή: iefimerida

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το