Τοπικά

Πληρότητες 70% στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για Πρωτοχρονιά

 

Στο 70% ανέρχονται οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας για το διήμερο της Πρωτοχρονιάς, ενώ δεν αποκλείεται να αγγίξει ακόμη και το 80%, καθώς πάντα υπάρχουν και οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.
Η Μαγνησία εξελίσσεται σε έναν πολύ δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και αυτό επιβεβαιώνεται από την υψηλή επισκεψιμότητα.
Ο Βόλος και το Πήλιο έχουν γεμίσει από τουρίστες όλες αυτές τις μέρες. Στους δρόμους τα μικρά μποτιλιαρίσματα είναι συνεχή, ιδίως στις ώρες αιχμής, ενώ κίνηση καταγράφεται και στην εμπορική αγορά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης σημείωσε πως «οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 70%. Υπάρχει ικανοποίηση για τις πληρότητες, καθώς πέρσι και πρόπερσι τα πράγματα ήταν χειρότερα. Βέβαια για την Πρωτοχρονιά σε σχέση με τα Χριστούγεννα οι πληρότητες είναι πιο χαμηλές, καθώς είναι ένα απλό Σαββατοκύριακο. Πάντως και πάλι ο κόσμος έχει έρθει στη Μαγνησία για την αλλαγή του χρόνου. Γενικότερα όλη η εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχει κυλήσει με καλές πληρότητες. Ελπίζουμε και την επόμενη εβδομάδα να πάνε καλά τα πράγματα, καθώς έρχεται και το τριήμερο των Θεοφανίων».
Σημειώνεται πως στο τριήμερο των Χριστουγέννων οι πληρότητες ξεπέρασαν το 95%.
Ο Νομός είναι πόλος έλξης για τη γαστρονομία του, τα διάφορα γεγονότα, τη γιορτινή του αύρα, τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Κορυφώνεται η κίνηση στην εμπορική αγορά
Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση στην εμπορική αγορά, καθώς η σημερινή θεωρείται από τις καλύτερες του χρόνου ως προς την κατανάλωση.
Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
Οι πολίτες παραδοσιακά θα κατέβουν στην αγορά για να αγοράσουν τα δώρα τους ενόψει των σημερινών ρεβεγιόν που θα γίνουν στα σπίτια, αλλά και αύριο Πρωτοχρονιά.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος, τόνισε πως «μετά από δύο χρόνια πανδημίας ο κόσμος που κυκλοφορεί στην αγορά είναι πολύς και αυτό μας δημιουργεί μια νότα αισιοδοξίας. Επικρατεί ικανοποίηση για την αγοραστική κίνηση, ειδικά σε κάποιους κλάδους, ενώ το ταμείο θα γίνει στο τέλος των γιορτών.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στη μεγάλη επισκεψιμότητα του Βόλου, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία.
Κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου. Αν και δεν είναι αργία, ωστόσο η εμπορική αγορά του Βόλου είθισται να παραμένει κλειστή, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το