Τοπικά

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς στο συλλαλητήριο στην Αγιά

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε κοινοποιήσεις, συλλαλητήρια σε πανελλαδικό συντονισμό με άλλες μηλοπαραγωγικές περιοχές ώστε να αναδειχθεί το οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε μια σειρά προϊόντα του Δήμου Ζαγοράς, όπως τα μήλα, κάστανα και κεράσια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Όλοι γνωρίζουν το μέγεθος του προβλήματος που είναι το τεράστιο κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που πουλάμε τα μήλα, οι οποίες είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, την ξηρασία που επηρέασε την παραγωγή στο κάστανο.

Με τις μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις μηλοπαραγωγικές περιοχές, το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, καταφέραμε να αποσπάσουμε την δέσμευση από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση ότι θα υπάρξει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος στα μήλα και ότι μέχρι την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου θα υπήρχε συγκεκριμένη ανακοίνωση με το ποσό της ενίσχυσης.

Κοντά ένας μήνας έχει περάσει και τέτοια ανακοίνωση και πολύ περισσότερο διάθεση χρημάτων ώστε να κάνουν και οι μηλοπαραγωγοί Πρωτοχρονιά δεν έχει υπάρξει.

Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι με την καθυστέρηση που υπάρχει στην ανακοίνωση συγκεκριμένου ποσού αποζημίωσης ανά στρέμμα και την απουσία χρονοδιαγράμματος για το πότε θα δοθούν τα χρήματα στους αγρότες. Δεν θα δεχτούμε ψίχουλα ούτε να πληρωθούμε όταν θα είναι αργά και δεν θα μπορούμε ούτε τις βασικές ανάγκες μας να καλύψουμε.

Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου όπου συζητήθηκαν τα παραπάνω αποφασίστηκε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα παρεβρεθεί αντιπροσωπεία στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αγιά την ερχόμενη Τρίτη και στην μεγάλη πανελλαδική σύσκεψη Αγροτών την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην Νίκαια που διοργανώνεται από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, που με τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα δίκια της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Απαιτούμε το δίκιο μας!

Άμεσα ανακοίνωση από την Κυβέρνηση του ποσού ανά στρέμμα που θα καλύψει στα μήλα!

Άμεση καταβολή των χρημάτων που πρέπει να καλύπτουν την απώλεια του εισοδήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το