Τοπικά

Χριστούγεννα χωρίς σύνταξη για συνταξιούχο του Βόλου

Χωρίς σύνταξη έκανε Χριστούγεννα συνταξιούχος του Δημοσίου στον Βόλο.
Όπως αναφέρει η ίδια μιλώντας στη «Θ», βγήκε σε σύνταξη από την εργασία της από 1/1/2021 και μέχρι και τον Νοέμβριο του 2022 έπαιρνε κανονικά την κύρια σύνταξή της. «Πληρώθηκα κανονικά τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, τέλη Νοεμβρίου που καταβλήθηκε, ωστόσο στις 22 Δεκεμβρίου που ήταν να πληρωθώ τη σύνταξη του Ιανουαρίου, τα χρήματα δεν μπήκαν» δηλώνει η συνταξιούχος.
Η ίδια, επικοινώνησε και με το υπουργείο, που λόγω αναβάθμισης των τηλεφωνικών γραμμών δεν κατάφερε να εξυπηρετηθεί, ενώ επικοινώνησε και με το 1555, τον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης Πολιτών του υπουργείου Εργασίας, όπου της συνέστησαν να συμπληρώσει και να υποβάλει αίτηση για να της απαντήσει η Β’ Βάθμια Επιτροπή.
«Δεν έχω κάποιον άλλον να με συντηρεί. Είμαι μόνη μου κι έμεινα Χριστούγεννα χωρίς σύνταξη» δηλώνει στη «Θ», εκφράζοντας το παράπονό της.
Η συνταξιούχος μετέβη στον ΕΦΚΑ Βόλου, όπου εκεί, όπως η ίδια τονίζει, οι υπάλληλοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου να μπορέσουν να την εξυπηρετήσουν και να δούνε τι ακριβώς είχε συμβεί και δεν είχε πληρωθεί. «Οι υπάλληλοι στον ΕΦΚΑ Βόλου ενέσκηψαν στο πρόβλημά μου και προσπάθησαν να βρούνε λύση, ωστόσο ούτε εκείνοι μπορούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί» σημειώνει και συνεχίζει «έκανα την αίτηση, την οποία θα εξετάσει η Β’ Βάθμια Επιτροπή και περιμένω απάντηση από τη νέα χρονιά. Περιμένω να δω τι θα μου απαντήσουν».
Να σημειωθεί ότι χθες, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, μετά το μεσημέρι πιστώθηκε η σύνταξη στον λογαριασμό της γυναίκας, η οποία ενημέρωσε τη «Θ», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν είναι η μόνη περίπτωση που αφορά σε μη καταβολές σύνταξης πριν τα Χριστούγεννα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το