Τοπικά

Πατέρας και γιος έκλεβαν ρεύμα και καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Οικογενειακή υπόθεση φέρεται πως είχαν κάνει την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας δύο Ρομά, πατέρας και γιος στην περιοχή του Αλιβερίου Ν. Ιωνίας, που κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου. Κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, ενώ για τον ίδιο λόγο ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας Ρομ.
Πρώτος κάθισε στο εδώλιο ο 50χρονος πατέρας, που κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή κατά το χρονικό διάστημα από το 2014 μέχρι τις 21 Αυγούστου του 2018 και συνολική αξία κλαπείσης ενέργειας, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, 4.000 ευρώ. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ ο καταδικασθείς φέρεται να παραδέχθηκε πως έκλεβε ρεύμα, αλλά όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά για 6-7 μήνες. Δεύτερος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς ο 25χρονος γιος του, που κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή κατά το ίδιο χρονικό διάστημα με τον πατέρα του, ωστόσο σύμφωνα με τη ΔΕΗ η αξία της κλαπείσας ενέργειας ανέρχεται σε 8.000 ευρώ. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

Ο 25χρονος παραδέχθηκε ότι έκλεβε ρεύμα, ωστόσο φέρεται να υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε εκείνο το χρονικό διάστημα σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Και οι δύο, πατέρας και γιος, φέρονται να είχαν κάνει διασύνδεση με καλώδια στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και έκλεβαν ρεύμα. Ο τρίτος Ρομ που κάθισε χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ήταν ένας 43χρονος, επίσης κάτοικος Αλιβερίου Ν. Ιωνίας, που έκλεβε ρεύμα το χρονικό διάστημα από το 2014 μέχρι το 2018, αξίας 2.000 ευρώ, σύμφωνα με τη ΔΕΗ. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Ο 43χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του, ότι είχε πάει να διαμείνει για πέντε ημέρες στην παράγκα της γιαγιάς του στην περιοχή και είχε βρει μέσα έναν λαθρομετανάστη, ο οποίος πρέπει να ήταν αυτός, που έκανε τη ρευματοκλοπή. Τόσο ο 25χρονος όσο και ο 43χρονος, των οποίων οι ποινές επιβλήθηκαν με μετατροπή προς 5 ευρώ ημερησίως, ζήτησαν δοσοποίησή τους σε 4 δόσεις, αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο και έτσι καλούνται να τις πληρώσουν από τις 15 Οκτωβρίου 2022 μέχρι τις 15 Μαΐου 2023.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το