Τοπικά

Γονείς κατά εκπαιδευτικών με “φόντο” τα Πειραματικά

Βολές κατά των εκπαιδευτικών φέρεται πως εξαπολύουν γονείς και κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν στα 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο της Νέας Ιωνίας με φόντο τη μετατροπή των σχολείων σε Πειραματικά αλλά και τις κινητοποιήσεις που υπάρχουν από καθηγητές ενάντια σε αυτή την απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων:
«Οι καθηγητές από την πρώτη στιγμή δεν μπήκαν στη διαδικασία να ενημερώσουν ούτε εμάς ούτε τα παιδιά για τη λειτουργία του Πειραματικού σχολείου και τις αλλαγές που αυτό θα επιφέρει στη σχολική καθημερινότητά τους, παρά προσπαθούν από την αρχή να μας πείσουν ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και να εναντιωθούμε στην αλλαγή. Οι λόγοι που επικαλούνται όπως ήδη θα γνωρίζετε είναι η ιστορικότητα του σχολείου, η μετακίνηση των παιδιών και ο διαχωρισμός τους. Από τα λίγα που γνωρίζω το σχολείο θα αναβαθμιστεί με τη μετατροπή του ή τουλάχιστον θα γίνει μια προσπάθεια προς αυτό. Μετά τη λήψη της απόφασης οι καθηγητές προχωρούν σε κινητοποιήσεις μέσω των παιδιών μας.
Τα παιδιά κάνουν αποχή, γράφουν πανό με δική τους υπόδειξη και διαμαρτύρονται.
Επιτρέπουν στα παιδιά να προβούν σε διαμαρτυρίες καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αφού τους είπαν ότι δεν θα τους βάλουν απουσίες, ενώ μόλις τώρα ξεκίνησαν τα μαθήματα δια ζώσης. Κατεβαίνουν τα παιδιά μία διδακτική ώρα τη μέρα στο προαύλιο – χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις και χωρίς όλα να φοράνε μάσκες- για να φωνάζουν συνθήματα.
Αν οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι τα σχολεία μας υποβαθμίζονται και χάνουν την ιστορικότητά τους με τη μετατροπή τους σε πειραματικά το εύλογο θα ήταν ότι και οι ίδιοι θα έπρεπε να έχουν προβεί σε δηλώσεις διαμαρτυρίας π.χ. απεργία ή στάση εργασίας».
Πάντως, πριν λίγες ημέρες καθηγητές είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ για τη μετατροπή των σχολείων σε πρότυπα και πειραματικά. Σε δηλώσεις της στο Ράδιο Ακρόαμα η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας κ. Ελένη Χατζηδημητρίου μίλησε για την ανασφάλεια που αισθάνονται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται «στον αέρα» για τις ενδεχόμενες αλλαγές στο διδακτικό προσωπικό. Στα σχολεία που θα γίνουν πειραματικά στη Μαγνησία υπηρετούν τουλάχιστον 80 εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να τοποθετηθούν σε άλλα σχολεία, όπως είπε, και σημείωσε ότι δεν εισακούστηκαν οι απόψεις των συλλόγων γονέων και των εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας δεν διαφωνεί με την ίδρυση ενός σχολείου ως πειραματικού αλλά να ιδρυθεί εξ αρχής για τον σκοπό αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το