Πολιτισμός

Παρουσιάσεις βιβλίων

 

-Ο Δήμος Αλμυρού, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «η Στάνη» και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Σούρπης και Περιχώρων «το Τσελιγκάτο» παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο «Οι Σαρακατσαναίοι στην κλεφτουριά και στην επανάσταση του 1821» αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου και ώρα 11.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.
Προλογίζουν: Χατζηκυριάκος Ευάγγελος, Τριαντόπουλος Χρήστος, Μουτσιάνας Γεώργιος, Καψάλης Γεώργιος. Ομιλητές δρ. Τσιουρής Ιωάννης, Κουτσοκώστας Ιωάννης, ανάγνωση αποσπασμάτων: Κυριτσά Ανδρονίκη, συντονισμός Μπέη Αρετή.
-Το νέο βιβλίο της Μαρίας Εκμεκτσίoγλου «Οι τεντζερέδες της Μαρίας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Πεδίο» θα παρουσιαστεί στον Βόλο την Τετάρτη 29 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην «Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου» (Ι. Καρτάλη – Πολυμέρη) με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικού Σχολείου Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Τοπικού Τμήματος Βόλου Ελληνικού Οδηγισμού. Με τη συγγραφέα και δημιουργό πολιτισμικής γευσιγνωσίας Μαρία Εκμεκτσίογλου, που θα προλογίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα, θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Σωτήρης Πολύζος.
-Τα βιβλία της Μέλλως Αγορίτση – Καλομέρα ποίησης και πεζού λόγου παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Ιωλκός» στον Βόλο το Σάββατο 1 Απριλίου, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Ξενία». Πρόκειται για τη νουβέλα «Το άνοιγμα της βουκαμβίλιας» που θα παρουσιάσει η φιλόλογος Ελευθερία Μπουλαμάτση – Παναγιωτακοπούλου και την ποιητική συλλογή «Φτωχά τα λόγια» που θα παρουσιάσει ο ποιητής και εκδότης Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το