Τοπικά

Πάρκο – πίστα για σνόουμπορντ φέτος στο Χιονοδρομικό Κέντρο

 

Με το πρώτο χιόνι να έχει κάνει την εμφάνιση του στην κορυφή του Πηλίου, οι λάτρεις των χειμερινών σπορ προετοιμάζονται, όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες και η ποσότητα του χιονιού να επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Κενταύρων Όρος» Γρηγόρη Ιγγλέση, «οι αναβατήρες, οι πίστες και το σαλέ είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και όχι μόνο».
Μάλιστα όπως αποκάλυψε ο ίδιος, φέτος θα λειτουργήσει και πάρκο -πίστα για όσους επιθυμούν να κάνουν snowboard. «Επειδή τις προηγούμενες χρονιές οι σκιέρ έκαναν σκι μαζί με τους snowboarders οι οποίοι κάνουν διάφορες φιγούρες, φέτος αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστή πίστα για τα snowboards» διευκρίνισε μεταξύ άλλων.
Παράλληλα τόνισε ότι έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση κι ολοκληρώνεται και ο έλεγχος έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα.
«Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και των πέντε αναβατήρων, έχουμε ετοιμάσει την καινούργια πίστα, που είναι η μεγαλύτερη των συνολικά έξι. Δουλεύαμε όλο το καλοκαίρι για να είμαστε έτοιμοι. Η επάρκεια του χιονιού δε μας επιτρέπει να ανοίξουμε ακόμη, αλλά ελπίζουμε να ανοίξουμε πριν από τα Χριστούγεννα και να απολαύσουμε το Χιονοδρομικό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.
Ο κ. Ιγγλέσης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τον φετινό χειμώνα και για την επισκεψιμότητα που θα συγκεντρώσει και φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.
Το Χιονοδρομικό θα έχει στη διάθεσή του 15 άτομα προσωπικό μαζί με τον γιατρό.
Όλες οι πίστες είναι εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) και παράλληλα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου διαθέτει τρεις χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, εστιατόρια, εταιρείες ενοικίασης ή πώλησης εξοπλισμού ειδών για σκι, πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, ενώ παράλληλα λειτουργούν σχολές για σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους δασκάλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το