Πολιτισμός

Παραστάσεις για παιδιά – Γιορτινές μέρες στον Άγιο Λαυρέντιο

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Αγίου Λαυρεντίου, με την υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με χαρά προσκαλεί σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σχεδιάστηκε για μικρούς και μεγάλους. «Ελάτε να μπούμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων!» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Σήμερα Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, στις 19.00, μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν μια παράσταση όλο γλύκα από την Ομάδα Κοκου-Μουκλό.
Το κουκλοθέατρο Κοκου-Μουκλό παρουσιάζει την παράσταση «Η επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα» βασισμένο στο παραμύθι της Ζωγραφιάς Δαβαρούκα.
Στο μικρό ζαχαροπλαστείο του κύριου Λουκουμάκη στην άκρη της πόλης τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ένας κουραμπιές και ένα μελομακάρονο ζωντανεύουν με τη βοήθεια του Λιλιζούμ Ντιν, ενός μικρού ξωτικού. Η Άρτεμις, ένα μικρό κοριτσάκι, τυχαία ακούει την κουβέντα τους.
Γιατί λένε πως τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν και…. από ποιον;
Μια διασκεδαστική τρυφερή ιστορία που πραγματεύεται το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Κούκλες – σκηνικά: Ομάδα Κοκου-Μουκλό, στίχοι – μελωδίες: Ζωγραφιά Δαβαρούκα, ενορχήστρωση: Σοφία Ταμβακοπούλου.
Είσοδος 5€, προπώληση εισιτηρίων στο www.agioslavrentios.com/pay/.
Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 20.30, λίγο πριν αποχαιρετίσουμε αυτή τη χρονιά, θα ακούσουμε «Τραγούδια για να ζεσταθούμε» και να πάρουμε δύναμη για τη νέα χρονιά που θα έρθει.
Μαζί μας η αγαπημένη μας Μαρία Θωίδου με τον Σάκη Κοντονικόλα και τη Μαργαρίτα Λιτητάρη.
Τραγούδια για να ζεσταθούμε, στιγμές για να επικοινωνήσουμε, να ελπίσουμε και να εμπνευστούμε μέσα από τη μουσική, με τα τραγούδια της Μαρίας Θωίδου και της Μαργαρίτας Λιτητάρη.
Λυρικά τραγούδια των δύο ερμηνευτριών μαζί με τραγούδια άλλων συνθετών του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, αλλά και ρεμπέτικα, παραδοσιακά και λαϊκά, εναλλάσσονται μεταξύ τους, όπως και οι στιγμές της ζωής, που άλλοτε νωχελική, άλλοτε απότομη, άλλοτε τρυφερή και άλλοτε σκληρή και δραματική, μας χαρίζει τη δυνατότητα να τη χαζεύουμε σαν ένα ορμητικό και ανεξέλεγκτο ποτάμι…
Είσοδος ταμείο 7€, προπώληση: 5€, προπώληση εισιτηρίων στο www.agioslavrentios.com/pay/.

Χριστουγεννιάτικη κωμωδία
Συνεχίζεται η χριστουγεννιάτικη κωμωδία «Πρόσεχε τι εύχεσαι» της Μαρίας Κίτρα σήμερα Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, στις 17.00, στο Κέντρο Πολιτισμού και Τεχνών Θεατρίνη.
Ο Άγιος Βασίλης έχει κουραστεί να μοιράζει δώρα, ιδίως φέτος που του ζητάνε κάτι τρελά πράγματα. Το ξωτικό έχει πάθει υπερκόπωση από την πολλή δουλειά στο εργοστάσιο παιχνιδιών. Η Αγιοβασιλίτσα νιώθει τόσο μόνη κάθε Χριστούγεννα που δεν της δίνει κανείς σημασία. Έτσι ο Άγιος Βασίλης εύχεται να ήταν παιδάκι, το ξωτικούλι να ήταν η Αγιοβασιλίτσα και η Αγιοβασιλίτσα να ήταν το ξωτικό. Δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά και οι τρεις ταυτόχρονα ευχήθηκαν να σταματήσει για λίγο ο χρόνος… Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν γίνεται αυτό; Ζωντανεύουν οι ήρωες των παραμυθιών. Έτσι, η Κοκκινοσκουφίτσα, ο κακός Λύκος και η Χιονάτη, μπαίνουν στην ιστορία μας και… βοηθάνε να πάνε όλα καλά.
Συντελεστές παράστασης: Συγγραφέας: Μαρία Κίτρα, πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: Δώρα Νονόγλου, Εύα Βούλγαρη, Άννα Μαρία Παναγιωτάκη, σκηνικά: Δώρα Νονόγλου, χορογραφίες: Εύα Βούλγαρη, ήχος-φώτα Ανδριάνα Γιαννακοπούλου, αφίσα: Πάνος Κωνσταντόπουλος, φωτογραφία: Άλκης Μαρούγκας.
Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Προπώληση στα 6 ευρώ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6906842332.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα με τον τραυματισμό του 31χρονου…

10 Δεκεμβρίου 2023

Το ενστίκτως κρυφό μονοπάτι: Ένα φιλοσοφικό ταξίδι στη συνείδηση της ψυχής

  Της Ράνιας Γάτου, ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Καθώς περπατάμε στον ανθρώπινο δρόμο της συνειδητοποίησης, παρατηρούμε…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ο φίλος μου ο Ζέικος

  Του Βασίλη Κοντορίζου Ο ξαφνικός θάνατος του Γιατρού Γιώργου Ζέικου, γέμισε θλίψη όχι μόνο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ανοσοποιητικό και διατροφή

  Της Κατερίνας Παππά, διατροφολόγου - διαιτολόγου Δεκέμβρης και τα πρώτα κρύα έκαναν την εμφάνισή…

10 Δεκεμβρίου 2023

Η αξία της Παράλληλης Στήριξης στην Εκπαίδευση

  Του Γ. Καπουρνιώτη H Έλεν Κέλερ είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως σύμβολο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ο εκδότης και η ψυχή των εκδόσεων Νώντας Παπαγεωργίου μιλά στη «Θ» – Κοινωνικό πρόσωπο από το Μεταίχμιο

  Μια σημαντική προσπάθεια έλαβε χώρα το διάστημα από 11/9 έως 17/9 (διάστημα μιας εβδομάδας…

10 Δεκεμβρίου 2023