Ελλάδα

Παραπομπή Διώτη, απαλλαγή Καπελέρη προτείνει ο εισαγγελέας

diotis

Την παραπομπή σε δίκη του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ζητά από το Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Μανώλης Δράκος, ο οποίος εισηγείται παράλληλα την απαλλαγή του Γιάννη Καπελέρη, συγκατηγορούμενου του κ. Διώτη και προκατόχου του στην υπηρεσία.
Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο άλλοτε συνάδελφος του Ι. Διώτης πρέπει να οδηγηθεί σε δίκη για το αδίκημα της απιστίας που αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενώ κρίνει ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου που αντιμετωπίζει επιπλέον ο κατηγορούμενος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρόταση παραπομπής καταλογίζει στον κ. Διώτη ότι δεν αξιοποίησε τα στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ, με τους περίπου 2.000 καταθέτες στην HSBC, ώστε να αντληθούν στοιχεία για την διενέργεια φορολογικών ελέγχων. Η θέση που φέρεται να λαμβάνει ο εισαγγελέας έρχεται σε αντίθεση με αυτήν που από την αρχή διατυπώνει ο κατηγορούμενος συνάδελφος του, ότι δηλαδή η επίμαχη λίστα ήταν παράνομο υλικό και επομένως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο για οποιαδήποτε έρευνα.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το