Ελλάδα

Πανεπιστήμια: Δεν θα γίνουν οι κατατακτήριες εξετάσεις των ΑΕΙ, λόγω απαγόρευσης

Αναβλήθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις των πανεπιστημίων (διεξάγονται κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου) λόγω των έκτακτων μέτρων, που προβλέπουν την αναστολή διεξαγωγής εξετάσεων με φυσική παρουσία. Οι εξετάσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές για μεγάλο αριθμό φοιτητών κάθε χρόνο, οι οποίοι θέλουν να βελτιώσουν τα προσόντα τους, λαμβάνοντας έναν επιπλέον τίτλο σπουδών. Με νέα υπουργική απόφαση, ορίζεται πως οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την άρση του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ το χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί με νέα ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξετάσεις δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν πριν την πάροδο 15 ημερών από την ως άνω ανακοίνωση. Οι κατατακτήριες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ το πρόγραμμα εξετάσεων θα ανακοινωθεί από την γραμματεία του κάθε Τμήματος/Σχολής ΑΕΙ, τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων. Οι κατατακτήριες δεν μπορούν να διεξαχθούν με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εξέτασης.

Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας
Λόγω των έκτακτων και κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, δεν είναι δυνατή τη δεδομένη στιγμή η προαναγγελθείσα έκδοση Προκήρυξης των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, μόλις το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, θα ανακοινωθεί η διεξαγωγή των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας με την έκδοση της σχετικής Προκήρυξης των εξετάσεων και θα καθορισθεί ο χρόνος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής, πάντοτε σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το