Ελλάδα

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Δεν θα συμμετάσχουν τα λεωφορεία

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία αύριο Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, ύστερα από παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν συζητήσεις και με τους συνδικαλιστές των μέσων σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με το Open ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές των εργαζομένων στα λεωφορεία και έπειτα από συνεννόηση, η απεργία τους ανεστάλη. Ωστόσο, δεν υπάρχει – μέχρι στιγμής- κάποια αλλαγή στην απεργία των υπόλοιπων Μέσων Μεταφοράς, η οποία έχει ανακοινωθεί από τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Όπως αναφέρει το Open, οι επαφές του υπουργείου Μεταφορών και υποδομών με τους εργαζομένους των ΜΜΜ θα συνεχιστούν και σήμερα, με στόχο να υπάρξει συμφωνία και για τα μέσα σταθερής τροχιάς. Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει κατανόηση και από την πλευρά των υπολοίπων συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να μην υπάρξουν προβλήματα συνωστισμού εν μέσω πανδημίας.

Τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΜ
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, με σύνθημα «φοράμε μάσκες αλλά έχουμε και φωνή και ζωή» δηλώνουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν «αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

Επισημαίνουν πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ διεκδικούν επίσης την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορονοϊού εντός της εταιρείας, στο πλαίσιο που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ κορονοϊού με έξοδα της εταιρείας καθώς επίσης και την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το