Τοπικά

Ολοκληρώνεται η μεταφορά ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο

Ολοκληρώνεται η μεταφορά των ελικοπτέρων των ΗΠΑ που έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μαζί με εξοπλισμό, για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, σε στρατιωτικές βάσεις της Μαγνησίας και των Βαλκανίων.
Από το σύνολο των 58 ελικοπτέρων που βρίσκονται στο λιμάνι του Βόλου, τα 22 μεταφέρθηκαν προχθές και τα υπόλοιπα 36 χθες. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στις στρατιωτικές βάσεις.
Πληροφορίες, αναφέρουν ότι τα ελικόπτερα μοντάρονται – κυρίως έλικες για να μπορέσουν να μεταφερθούν στις βάσεις κάτω από δρακοντιά μέτρα ασφαλείας, ενώ το φορτηγό πλοίο Endurance που τα μετέφερε απέπλευσε την Κυριακή.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι – AH-64 Apaches, μεταφορικά HH-60 κι ελικόπτερα BlackHawk – UH-60 Black Hawks πολλαπλών ρόλων.
Η στάθμευση των αμερικανικών ελικοπτέρων στην Ελλάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που υπεγράφη πριν λίγες μέρες. Τα αμερικανικά ελικόπτερα θα λάβουν μέρος στην επιχείρηση Atlantic Resolve στα Βαλκάνια και θα ασκηθούν σε διμερείς ασκήσεις με ελληνικές μονάδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το