Πολιτισμός

«Όχι» Ευ. Τριβιζά στον κορωνοϊό – Το νέο βιβλίο σε 13.500 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών

Το νέο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «ΌΧΙ Δεν θα μας μπείτε στη μύτη» με αναφορά στον κορωνοϊό μοιράζεται ήδη στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά της Μαγνησίας.
Συνολικά 13.500 αντίτυπα θα προσφερθούν σε όλους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού, σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν τον κορωνοϊό μέσα από μια άλλη εκδοχή. Άλλωστε οι μαθητές ήδη βιώνουν την πανδημία και νιώθουν τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.
Ένας από τους πιο δημοφιλείς παραμυθάδες της χώρας ο Ευγένιος Τριβιζάς δημιούργησε ένα παραμύθι το οποίο με όμορφο και ελκυστικό τρόπο προσφέρει στα παιδιά τη δική του εκδοχή για την πανδημία την οποία βιώνουμε ακόμη.
Ο υπεύθυνος διανομής βιβλίων για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κ. Αντώνης Αντωνίου ανέφερε πως από προχθές έχει αρχίσει η διάθεση των βιβλίων στους μαθητές και ήδη έχει καλυφθεί ένα 30% των σχολείων που θα τα διαθέσουμε. Ο κάθε μαθητής θα παραλάβει το συγκεκριμένο βιβλίο με τα αντίτυπα να ανέρχονται συνολικά στα 13.500. Το βιβλίο του σπουδαίου παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά είναι πολύχρωμο και ελκυστικό με πολλές ζωγραφιές, αλλά και σημαντικά μηνύματα.
Η εικονογράφηση ανήκει στον Παναγιώτη Ρέππα.
Το βιβλίο εκδόθηκε από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας σε 1.000.000 αντίτυπα, τα οποία, εκτυπωμένα στο Εθνικό Τυπογραφείο, ξεκίνησαν να διανέμονται στους μαθητές και στις μαθήτριες της χώρας.
Το βιβλίο προλογίζει ο επικεφαλής της επιτροπής των ειδικών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Ο ίδιος αναφέρει στον πρόλογο πως «την τελευταία περίοδο, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι περάσαμε δύσκολες μέρες μένοντας στο σπίτι, ώστε να μειωθεί η μετάδοση του κορωνοϊού. Ελπίζω ως γενναίο παιδί που είσαι, να μη φοβήθηκες καθόλου τότε. Ούτε σήμερα πρέπει να φοβάσαι! Γιατί, όπως θα δεις και σε τούτη εδώ την ιστορία, έχουμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε και είναι στο χέρι μας να κατατροπώσουμε τον δόλιο κι αόρατο ιό. Και τώρα που έχουμε και το εμβόλιο, αλλοίμονό του. Σίγουρα θα κρυφτεί τρέμοντας από τον φόβο του, ίσως… και να εξαφανιστεί.
Και όταν βρίσκεσαι στο σχολείο με τους αγαπημένους σου φίλους και δασκάλους, κάνε όλα όσα μπορείς απ’ τον ύπουλο εχθρό να φυλαχτείς. Ευτυχώς, εσύ, όπως και όλα τα παιδιά, κινδυνεύεις λιγότερο. Πρέπει, όμως, να προσέχεις πολύ, για να προστατεύεις τον εαυτό σου και όλους τους δικούς σου. Να είσαι σίγουρος ότι όλοι μαζί με την αγάπη μας θα νικήσουμε κάτι πολύ πιο επικίνδυνο και από τον ιό: τον φόβο του.
Από τα βάθη της καρδιάς μου, σου στέλνω μια αγκαλιά κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη δύναμη και την υπομονή σου. Εύχομαι κάποτε να συναντηθούμε από κοντά και να μου πεις τις δικές σου ιστορίες από τούτη την περιπέτεια».
Μάλιστα κλείνει την αναφορά του με μια μικρή ποιητική στροφή: «Η ιστορία μας τώρα ξεκινά, από φίλο μας παραμυθά. Θα περάσεις όμορφες στιγμές και μέσα, πίσω απ’ τις γραμμές πολύτιμες θα βρεις συμβουλές».
Το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά έγινε δεκτό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές με τους τελευταίος να έχουν διαβάσει και άλλα παραμύθια του και να έχουν τη δυνατότητα μέσα από το συγκεκριμένο εκδοτικό εγχείρημα να δουν με άλλη ματιά μια πρωτοφανή εμπειρία την οποία βιώνουν μέσα από τα μέτρα που τηρούν στα σχολεία αλλά και όσα ακούν καθημερινά.
Άλλωστε περίπου 1,000 μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά της Μαγνησίας έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το