Τοπικά

Ξεκίνησε η χορήγηση των μονοκλωνικών: Τι λέει ο πρώτος ασθενής που τα έλαβε στο Νοσοκομείο Λάρισας

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία του κοροναϊού, με τις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που νοσούν από τον ιό να παίρνουν ελπίδα, για την αντιμετώπιση της νόσου.

Ο κύριος Βασίλης από την Καρδίτσα, μίλησε στο star, και είπε πως νιώθει μια χαρά μετά την θεραπεία του με μονοκλωνικά αντισώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

«Κάναμε δύο ώρες, με ορό, και αυτό ήταν όλο. Έκατσα κάποια ώρα εκεί μετά. Τίποτα μια χαρά. Δεν είναι τίποτα, να πάνε να το πάρουν όλοι, εμένα δε με πείραξε καθόλου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο 68χρονος στο Star.

Ο γαμπρός του, που ήταν από την πρώτη μέρα δίπλα του, όταν έμαθε ότι ο κύριος Βασίλης ήταν θετικός στον κορωνοϊό, προχώρησε μαζί με τη γιατρό του, σε όλες τις ενέργειες που χρειάζονταν για να του χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα.

«Την Τρίτη μέρα νόσησης του χορηγήθηκε η θεραπεία. Με το που έκανε την αίτηση η ανοσολόγος εγκρίθηκε άμεσα. Τον πήγαμε με ασθενοφόρο στη Λάρισα, ήταν ο πρώτος που το έκανε και δεν αισθάνθηκε τίποτα» δηλώνει ο γαμπρός του 68χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Βασίλης πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και υποβάλλεται συχνά σε αιμοκάθαρση. Δεν είχε εμβολιαστεί, καθώς δεν του το επέτρεψαν τα προβλήματα υγείας του. Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας έχει παραλάβει ήδη 100 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων. Μετά τους δύο πρώτους ασθενείς που τα έλαβαν το Σαββατοκύριακο και είναι καλά στην υγεία τους, άλλοι δύο άνθρωποι περιμένουν έγκριση από την αρμόδια επιτροπή για τη θεραπεία.

Πηγή:onlarissa

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το