Αθλητισμός

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον πλανήτη μπορεί να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σε μεγάλους μπελάδες έχει μπει ο Αμερικανός Κριστιάν Κόλμαν καθώς φέρεται να να «απουσίασε» από τρεις ελέγχους ντόπινγκ που έγιναν τον τελευταίο χρόνο.
Την αποκάλυψη έκανε η Daily Mail η οποία αναφέρει πως είναι ορατός ο κίνδυνος αποκλεισμού μέχρι και δύο χρόνια. Ο Κόλμαν είναι ο γρηγορότερος άνθρωπος από την εποχή που ο Γιουσέιν Μπολτ αποχώρησε από την ενεργό δράση στο τέλος του 2017.
Μέσα στη σεζόν ο Κόλμαν έχει κάνει 9.81 και διατηρεί την 7η καλύτερη επίδοση στα 100 μ. με 9.79. Υπενθυμίζεται πως το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 9,58 και το κατέχει ο Μπολτ από 16.08.2009.

Απουσίασε σε τρεις ελέγχους
Ο 23χρονος Κόλμαν έλειπε από τρεις ελέγχους ντόπινγκ μέσα σε 12 μήνες, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τιμωρία από ένα έως δύο έτη.
Αυτό ανέφερε η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο Κόλεμαν θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει μία από τις τρεις απουσίες του ώστε να γλιτώσει το ενδεχόμενο τιμωρίας του.

Φταίει το σύστημα
Από το περιβάλλον του πάντως υποστηρίζουν πως οι απουσίες αυτές δεν σχετίζονται με θετικά αποτελέσματα, αλλά με σφάλματα στο σύστημα παρακολούθησης που πρέπει να συμπληρώσουν οι αθλητές για να είναι διαθέσιμοι για τους απαραίτητους ελέγχους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το