Τοπικά

Κατάθεση στεφάνων για την επέτειο 75 χρόνων από την πυρπόληση της Σκιάθου

Σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από την τραγική ημέρα πυρπόλησης της Σκιάθου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.


Το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών και ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Σταματάς εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνης της τραγικής ημέρας αλλά τόνισε και το θαύμα της Παναγίας με την ξαφνική νεροποντή που έσωσε το νησί της Σκιάθου από ολοκληρωτική καταστροφή.


Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων τιμώντας έτσι τα θύματα της 23 Αυγούστου 1944. Στεφάνια κατέθεσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου κ. Θεοδόσιος Τρακόσας, ο Λιμενάρχης Σκιάθου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κατσάμπας, ο Διοικητής Α.Τ. Σκιάθου Αστυνόμος κ. Αθανάσιος Βαϊόπουλος, για το πυροσβεστικό σώμα ο Επιπυραγός κ. Γεώργιος Λιακόπουλος και ο εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων κ. Θεόδωρος Αλεξανδρίδης.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ για την επέτειο 75 χρόνων από την πυρπόληση της Σκιάθου

Η Κομματική Οργάνωση Σκιάθου του ΚΚΕ τιμώντας τους νεκρούς της πυρπόλησης του νησιού από του Ναζί, αλλά και τους μεγάλους αγώνες των κατοίκων της Σκιάθου, με τη συμμετοχή στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και τους ΕΛΑΝ, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των νεκρών.

Παράλληλα καλεί αύριο Σάββατο 24 Αυγούστου και ώρα 7 μμ στην εκδήλωση στο πλαίσιο του 75ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή όπου θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση και ομιλία του Γραμματέα της Οργάνωσης Βάιου Καρπέτα αφιερωμένη στους αγώνες του σκιαθίτικου λαού ενάντια στο φασισμό – ναζισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το