Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Χειροτερεύει η κατάσταση στην Ελλάδα

ΝΤΑΙΣΕΜΠΛΟΥΜ

Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαπραγματευτικές διαδικασίες μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της δεδομένου ότι η κατάσταση στην πραγματική οικονομία «χειροτερεύει» επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο αμερικανικό οικονομικό δίκτυο CNBC.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε την ανάγκη «να δουλέψουμε με μεγαλύτερη συγκέντρωση, 24 ώρες το 24ωρο, να ανακτήσουμε τον ρυθμό, για τον πρόσθετο λόγο ότι η κατάσταση στην Ελλάδα στην πραγματική οικονομία φυσικά χειροτερεύει, σε αναμονή μιας νέας συμφωνίας. Και πρέπει να την πετύχουμε γρήγορα».

Για τις πηγές εξεύρεσης χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα είπε πως «νέα χρήματα φαίνεται ότι βρίσκονται από διαφορετικές πηγές της κυβέρνησης και του δημόσιου τομέα, αλλά έρχεται το τέλος αυτής της προσέγγισης σε κάποιο σημείο», προσθέτοντας πως «αυτό υπογραμμίζει επίσης την αίσθηση του επείγοντως που πρέπει να νιώσουμε και να βάλουμε στη διαδικασία».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «πρέπει να βρούμε έναν συμβιβασμό που είναι εφικτός, είπαμε τον Φεβρουάριο και συμφωνήσαμε με τη νέα ελληνική κυβέρνηση ότι θα μπορούσαμε να επανασχεδιάσουμε το τρέχον πρόγραμμα, να εντάξουμε σε αυτό τις νέες πολιτικές τους προτεραιότητες και φυσικά να κρατήσουμε το πρόγραμμα στο σωστό δρόμο, νομίζω ότι αυτό είναι πιθανό και πρέπει να το πετύχουμε».

Υπογράμμισε πως οι συζητήσεις ξεκίνησαν αμέσως μετά τη συμφωνία στο Eurogroup του Φεβρουαρίου, «αλλά πολύς χρόνος χάθηκε στο πεδίο της οργάνωσης, της συλλογής των κατάλληλων στοιχείων, να τα βάλουμε σε μια σειρά, πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το