Τοπικά

Νίκος Κανελλής: Άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας που καταδικάστηκε για πλαστό απολυτήριο

Την άποψη ότι τα δικαστήρια οφείλουν να επανεξετάσουν την υπόθεση με την 53χρονη καθαρίστρια του Δήμου Βόλου που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού, εκφράζει ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου – μέλος της διεθνιστικής σοσιαλιστικής οργάνωσης «Ξεκίνημα» Νίκος Κανελλής. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα από τις φυλακές Θήβας στις οποίες έχει οδηγηθεί και ο Δήμος Βόλου οφείλει να πάρει καθαρή θέση υποστήριξης της εργαζόμενης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κανελλή:
Η υπόθεση της καταδίκης σε 10ετή φυλάκιση (!) της 53χρονής καθαρίστριας από το Βόλο για το αδίκημα της πλαστογραφίας του απολυτηρίου του Δημοτικού έχει συγκλονίσει κάθε λαϊκό άνθρωπο.
Η αστική δικαιοσύνη δείχνει για άλλη μια φορά ότι είναι σαν τα φίδια, τσιμπάει τους ξυπόλητους, τους φτωχούς, τους ανώνυμους, τους βιοπαλαιστές και την ίδια στιγμή αφήνει στο απυρόβλητο τους καταχραστές, τους μαφιόζους, τους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και να τη βγάζουν τελικά καθαρή.

Το «τρομερό έγκλημα» της καθαρίστριας ήταν ότι «πλαστογράφησε» το απολυτήριο του Δημοτικού για να φαίνεται ότι τελείωσε την ΣΤ` και όχι την Ε` Δημοτικού, ώστε να μπορέσει να προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ ως καθαρίστρια στο Δήμο Βόλου το 1996. Όπως αναφέρει το Σωματείο Καθαριστριών:

«Επί μια 20ετία προσέφερε συνειδητά τις υπηρεσίες σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, προσέφερε εργασία και πληρωνόταν γι’ αυτή. Δεν έκλεψε! Δεν καταχράστηκε τα δημόσια χρήματα! Τα δούλεψε! Για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της ανάγκες.»

Το Δημόσιο δεν υπέστη καμία ζημιά από αυτή την «απάτη», η γυναίκα εργάζονταν και προσέφερε τις υπηρεσίες της κανονικά! Αντίθετα το Δημόσιο, δηλαδή όλοι εμείς, έχει υποστεί τεράστια ζημιά και το βιοτικό των λαϊκών στρωμάτων έχει μειωθεί δραματικά από τις πολιτικές λιτότητας και τις κομπίνες που συνδυάζονται με αυτές τις πολιτικές εδώ και δεκαετίες. Γι’ αυτές δεν φαίνεται η δικαιοσύνη να έχει ιδιαίτερη διάθεση να τιμωρήσει τους ενόχους.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, τα δομημένα ομόλογα με τα οποία έκαναν φτερά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, το πάρτι των Ολυμπιακών αγώνων, τα θαλασσοδάνεια σε επιχειρηματίες και κόμματα, την κερδοσκοπία των τραπεζών που σώθηκαν με τα χρήματα του λαού, τη δυσωδία από τις προμήθειες στην υγεία και τα εξοπλιστικά; Ο κατάλογος είναι ατελείωτος αλλά οι καταδικασμένοι και φυλακισμένοι για αυτόν ελάχιστοι, που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα: ότι δεν είμαστε όλοι «ίσοι απέναντι στη δικαιοσύνη», αλλά «κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους». Άλλο να είσαι φτωχοδιάβολος άλλο ματσωμένος και γραβατωμένος…

Τα δικαστήρια οφείλουν να επανεξετάσουν την υπόθεση. Η 53χρονη γυναίκα πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα από τις φυλακές Θήβας στις οποίες έχει οδηγηθεί. Ο Δήμος Βόλου οφείλει να πάρει καθαρή θέση υποστήριξης της εργαζόμενης. Τα συνδικάτα, τα κινήματα αλλά και όλη η κοινωνία πρέπει να σταθεί στο πλευρό της!

Το δικαίωμα στη δουλειά δεν είναι έγκλημα!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το