Τοπικά

Νέος πρεσβύτερος στην Μητρόπολη Δημητριάδος – Ιγνάτιος: «Μας πονάει η κρατική αχαριστία»

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η χειροτονία σε πρεσβύτερο του διακόνου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, π. Διονυσίου Χαϊκάλη,  από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο. Στην χειροτονία συμμετείχαν πολλοί κληρικοί από τις Μητροπόλεις Ηλείας, Κορίνθου, Φωκίδος και Δημητριάδος και πλήθος πιστών.

Ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «η χειροτονία ενός νέου ανθρώπου, στους καιρούς της εκκοσμίκευσης, της άρνησης και της αντιφατικότητας σαν κι αυτούς που ζούμε, συνιστά ένα αληθινό θαύμα. “Αποδεικνύεται ότι η Εκκλησία δεν είναι για το χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπως κάποιοι επιθυμούν, αλλά αναδεικνύεται διαρκώς φιλόστοργη μητέρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το γεγονός ότι ο νέος πρεσβύτερος εισήχθη στον ιερό κλήρο χωρίς καμία οικονομική διασφάλιση, επαίνεσε την αποφασιστικότητα και σταθερότητά του και μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλει η Μητρόπολη για την ενίσχυση των άμισθων κληρικών.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «υπάρχουν κάποιοι που λοιδορούν, που περιφρονούν κι ενώ γνωρίζουν τί σημαίνει Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, προσπαθούν με χαρακτηριστική εμμονή να την αποδυναμώσουν. Ξεχνούν ότι η Εκκλησία προϋπήρχε αυτού του Κράτους. Πάνω στα δικά της θεμέλια στηρίχθηκε αυτό το Κράτος. Αυτό που κράτησε το Γένος όρθιο ήταν η Ορθόδοξη πίστη, ο Χριστός και η Εκκλησία, αυτό που μας ξεχωρίζει μέχρι σήμερα… Σε τούτην την τόσο κρίσιμη στιγμή, όμως, διαπιστώνουμε, με λύπη, την αχαριστία, την πολεμική και την περιφρόνηση. Όταν, μάλιστα, αυτό γίνεται συστηματικά από την κρατική εξουσία, πονάει όλον τον λαό μας. Όταν περιφρονούνται οι ιερείς μας, που προέρχονται από τις ποιο φτωχές οικογένειες και εργάζονται για την συνοχή του λαού μας, πονάει πολύ περισσότερο. Ο λαός μας, όμως, γνωρίζει ποιος είναι ο ιερός κλήρος του και θα τον υπερασπιστούν και πάλι».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το