Τοπικά

Νέα τηλεφωνική απάτη

Νέα μέθοδο σκαρφίστηκαν επιτήδειοι, για να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, αν και δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα, που να έχουν καταγγελθεί μέχρι στιγμής στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.
Πάντως, σύμφωνα με αναγνώστες της εφημερίδας, υπήρξαν δύο τέτοια περιστατικά, που μοιάζουν μεταξύ τους και εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, για να μην πέσουν θύματα της νέας τηλεφωνικής απάτης εξ Αμερικής…
Συγκεκριμένα, και στην Ευρώπη έρχεται μια νέα τηλεφωνική απάτη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ, κυρίως στη Φλόριντα, την Πενσυλβάνια και τη Βιρτζίνια.
Στη Βρετανία, όπου καταγράφηκαν τα πρώτα ευρωπαϊκά κρούσματα, ήδη οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό και προειδοποιούν τους πολίτες, να προσέχουν πολύ.
Η απάτη είναι απλή: Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σάς ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται. Και αμέσως μετά σας ρωτά: «Με ακούτε;». Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ», που κλικάρουμε στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.
Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η απάτη αυτή έχει αρχίσει να εκδηλώνεται και στη χώρα και θεωρείται δεδομένο, ότι θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο, επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα, που ποτέ δεν έχουν παραδοθεί και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.
Να σημειωθεί ότι σε δύο περιπτώσεις Βολιώτισσες δέχτηκαν τηλεφώνημα από μια εταιρεία από το Λονδίνο, όπου μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας προσπαθούσε ο συνομιλητής, να αποσπάσει ένα «ναι» από τις Βολιώτισσες, οι οποίες τρομαγμένες έκλεισαν το τηλέφωνο, χωρίς όμως να καταγγείλουν το γεγονός. Και στις δύο περιπτώσεις η τηλεφωνική σύνδεση δεν ήταν καλή, με τον συνομιλητή να ρωτά αν ακούγεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας δεν έχει καταγγελθεί κάποιο παρόμοιο κρούσμα, αλλά όπως επισημάνθηκε, κατά καιρούς εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα, όμως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καταγγελία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το