Ελλάδα

Νέα πρόσκληση σε διάλογο προς τον Αρχιεπίσκοπο απηύθυνε ο Νίκος Φίλης

Διατεθειμένος να «παγώσει» την συζήτηση που ξεκίνησε με αφορμή τις δηλώσεις του για τον ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Χούντας και της Κατοχής εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης, σε περίπτωση που αυτό διευκολύνει τη συνεννόηση για το ζήτημα των θρησκευτικών.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real FM 98.7, ο υπουργός Παιδείας επιχειρεί να ρίξει τους τόνους της έντονης αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
«Εάν βοηθάει στη συζήτηση για το θέμα των θρησκευτικών, να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως το κάνω. Δεν είμαι εγωιστής, είμαι γήινος άνθρωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης, απευθύνοντας νέα πρόσκληση για συνάντηση στον κ. Ιερώνυμο.
Μάλιστα, τόνισε ότι έχει ήδη ζητήσει συνάντηση από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος, όπως ξεκαθάρισε, δεν αρνήθηκε να τον δει αλλά έλειπε.
Ο κ. Φίλης επανέλαβε δε, ότι οι αλλαγές στα θρησκευτικά έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τη διάρκεια άτυπης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, στο τραπέζι ετέθη και το ζήτημα της Εκκλησίας. Όπως έγινε γνωστό, από πλευράς κυβέρνησης εκτιμάται ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα και θα πρέπει όλες οι πλευρές να εστιάσουν στα ζητήματα του σήμερα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το