Επιστήμη, Θ Plus

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της NASA για την Ευρώπη

Εδώ και μια εβδομάδα, η φημολογία για την ανακοίνωση της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) για την Ευρώπη, το μεγάλο Φεγγάρι του Δία, έχει οργιάσει… Παρά τα ατελείωτα σενάρια, όμως, οι… πιθανότητες λένε ότι οι ερευνητές δεν εντόπισαν «πράσινα ανθρωπάκια» στην Ευρώπη αλλά θα παρουσιάσουν στοιχεία που δείχνουν ότι στο μεγάλο φεγγάρι του Δία υπάρχει υπόγειος ωκεανός.

Φυσικά, μια τέτοια ανακάλυψη αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει ζωή στο δορυφόρο αλλά κάτι τέτοιο, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, φαίνεται ότι δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
Όπως εικάζεται, η «ύποπτη αυτή δραστηριότητα» αφορά πίδακες υδρατμών που αναβλύζουν από τις ρωγμές στον πάγο που καλύπτει την Ευρώπη.
Τι γνωρίζουμε για το δορυφόρο του Δία
Εδώ και πολλά χρόνια, ερευνητές από όλο τον κόσμο εικάζουν ότι κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του δορυφόρου κρύβεται ένας ωκεανός. Σε μια προσπάθεια να αποδείξουν με επιστημονικά τεκμήρια αυτή τη θεωρία, οι ειδικοί έστρεψαν το τηλεσκόπιο Hubble προς την Ευρώπη, ένα διαστημικό σώμα ηλικίας 4,5 δισεκατομμυρίων ετών.
Το αποτέλεσμα; «Εντυπωσιακά στοιχεία για δραστηριότητα που πιθανώς να σχετίζεται με υπόγειο ωκεανό στην Ευρώπη» απάντησε η NASA, που μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει περισσότερα.
Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι αναμένονται φωτογραφίες από τον δορυφόρο Ευρώπη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για το τί έχουν καταφέρει να απαθανατίσουν οι ειδικοί.
Μετά από το… ντόρο που δημιουργήθηκε σε κοινωνικά δίκτυα, η ΝASA έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει εντοπίσει εξωγήινους –τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή!

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το