Τοπικά

Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή Βόλου για το οικόπεδο στο Σωρό – «Εξυπηρέτηση στον Γ. Μουλά η αγορά του με 100.000 €»

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το θέμα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, με σκοπό τη δέσμευση ποσού 100.000 ευρώ για την αγορά οικοπέδου Σωρό, ιδιοκτησίας του οικοδομικού συνεταιρισμού με πρόεδρο τον Γ. Μουλά, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Γ. Μουλάς αποχώρησε από την αίθουσα. Απαντώντας σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου ανέφερε ότι η συμφωνία με τον συνεταιρισμό αφορά το ποσό των 100.000 ευρώ, παρότι οι ορκωτοί λογιστές εκτιμούν το οικόπεδο στις 250.000.
Η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου μίλησε για σκάνδαλο αφού, ο μόνος λόγος που γίνεται η αναμόρφωση προϋπολογισμού, όπως είπε, είναι για την φορολογική ελάφρυνση του κ. Μουλά. «Ο δήμος πρέπει να αποδείξει την σκοπιμότητα για την αγορά αυτής της έκτασης», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής αποτελεί ορισμό της κατάχρησης εξουσίας.
Ο Μιχ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» δήλωσε θετικός στην αγορά του οικοπέδου, αλλά με ένα συμβολικό τίμημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι με το συγκεκριμένο τίμημα των 100.000 ευρώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να αγοράσει ο Δήμος την έκταση.
«Είναι στα όρια της παρανομίας. Δεν μπορούμε να κάνουμε διευκόλυνση σε μια κατηγορία πολιτών», δήλωσε ο ίδιος.
«Πας καλά;» τον ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρ. Στεφόπουλος και ο Μιχ. Μιτζικός του απάντησε να πάει να κάνει καμιά βόλτα.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας επισήμανε πως το συμβολικό τίμημα των 20.000 ευρώ έγινε τελικά 100.000 ευρώ και πρόσθεσε ότι δεν εξυπηρετεί τον Δήμο η αγορά αυτού του οικοπέδου, αλλά μια ομάδα ανθρώπων μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Μουλάς.
Επιστρέφοντας στην αίθουσα ο Γ. Μουλάς υποστήριξε ότι δεν είναι σκάνδαλο να αγοράζεις 25 στρέμματα εντός σχεδίου πόλης με αυτό το ποσό, ενώ πρόσθεσε ότι το οικόπεδο θα διατεθεί για τις ανάγκες του οικισμού. «Αν δεν το θέλει ο Δήμος, θα το “σκοτώσουμε” σε ιδιώτες», είπε.
Στο πλαίσιο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού εγκρίθηκε επίσης δαπάνη 40.000 ευρώ για φωτισμό χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης.
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θ. Διαμαντένιας τόνισε ότι είναι προκλητικό να μπαίνουν λαμπάκια στο κέντρο όταν στην περιφερειακή οδό της Ακρόπολης δεν υπάρχει φως.
Απολογισμός της δημοτικής αρχής
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε την παραχώρηση της δημοτικής αίθουσας στο «Αχίλλειο» για την εκδήλωση απολογισμού της δημοτικής αρχής με αφορμή τη συμπλήρωση δυο ετών στο «τιμόνι « του Δήμου, με τον Απ. Νάνο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να κάνει λόγο για μία ακόμη φιέστα. Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας είπε ότι θα ήταν είναι καλύτερο ο απολογισμός να γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το