Τοπικά

Η Νέα Ιωνία υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρδοθομαίο

Τον Μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, που κατάγεται από τα Άνω Λεχώνια,υποδέχθηκε σήμερα η Νέα Ιωνία.  Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του στη Μητρόπολη, μετά την εκλογή και χειροτονία του.

unnamed-2

Στον Ναό της Ευαγγελίστριας  τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου της Σμύρνης, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης  Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος  και εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών των Μικρασιατικών Συλλόγων και επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των προσφύγων και των θυμάτων της Μικρασιατικής τραγωδίας. Τραγούδια της προσφυγιάς απέδωσαν χορωδιακά σχήματα των Συλλόγων.

unnamed
Ακολούθησε η ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος, με έκδηλη συγκίνηση, αναφέρθηκε στην παλαιά δόξα και το κλέος της πρωτεύουσας της Ιωνίας, αλλά και στις περιπέτειες των προσφύγων, στον ξεριζωμό, στους κινδύνους και στην μετεγκατάσταση στην μητροπολιτική Ελλάδα, σε καθεστώς μεγάλων στερήσεων, αλλά και περιφρόνησης από τους ντόπιους. .
Τον λόγο, στη συνέχεια, έλαβε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση, λέγοντας προς τον Μητροπολίτη Σμύρνης ότι «απόψε ζήσαμε την δεύτερη ενθρόνισή σας». Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε τις ικανότητες και την προσφορά του Μητροπολίτη Βαρθολομαίου στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ εξέφρασε την χαρά του, γιατί ένας συμπατριώτης μας  ανήλθε στον ιστορικό θρόνο της Σμύρνης.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το