Τοπικά

Να ανακληθεί η απόφαση γα τη μεταφορά του Π.Κ. Αλμυρού ζητούν οι πυροσβέστες της Μαγνησίας

Την ανάκληση της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού ζητά η ‘Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας.

Στην επιστολή που έστειλαν  στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη  αναφέρουν:

 

«Με την υπ΄αριθμόν 5131 οικ. Φ.109.1/30-03-2017 απόφασή σας αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση του Π.Κ. Αλμυρού με τη μεταφορά του στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και τη μετονομασία του σε Π.Κ. Δρυμώνα για να προσφέρει τις υπηρεσίες στην παραπάνω εταιρεία στο πλαίσιο της εκ μέρους της εκμετάλλευσης τμήματος της Εθνικής Οδού.  Επί της ουσίας το Π.Κ. Αλμυρού καταργείται και συστήνεται νέο σε όλη την περιοχή και με άλλο φυσικό αντικείμενο από άποψη προτεραιοτήτων.

Θεωρούμε την απόφασή σας εσφαλμένη διότι ελλοχεύει κίνδυνος για την πυρασφάλεια και την πυροπροστασία της περιφέρειας του Δήμου Αλμυρού για τους εξής λόγους:

 

Καταργείτε την έννοια της Άμεσης Επέμβασης για την πόλη του Αλμρού και το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες της.  Η πόλη του Αλμυρού είναι μια κοινωνία 15.000 κατοίκων με σχολεία όλων των βαθμίδων, υποκαταστήματα τραπεζών, δημόσιες υπηρεσίες και πάρα πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις που χωρίς την παρουσία της Πυροσβεστικής δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ομαλά.

 

Το Π.Κ. Αλμυρού επιχειρησιακά καλύπτει μια από τις μεγαλύτερες εκτάσεις στην Ελλάδα (περίπου 500.000  τ. χλμ), τον μεγαλύτερο τομέα στον Ν. Μαγνησίας και έναν από τους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας (Όρος Όθρυς.  Αυτό αποδεικνύεται και από τον αριθμό των συμβάντων (αστικά-δασικά) που επεμβαίνει ετησίως τα οποία είναι πολύ περισσότερα και από άλλες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στην Επικράτεια.

 

Η μεταφορά του Π.Κ. Αλμυρού στον Δρυμώνα ουσιαστικά σημαίνει κλείσιμο του γιατί θα μεταφερθεί σε μία απόσταση από τον Αλμυρό μεγαλύτερη των 20 χλμ.

 

Το υπάρχον Πυρ/κό Προσωπικό του Π.Κ. Αλμυρού δεν θα είναι επαρκές για την στελέχωση και λειτουργία του νέου Π.Κ.  με τις αυξημένες του επιχειρησιακές ανάγκες με συνέπεια την υπερεργασία, τη μη χορήγηση αναπαύσεων και  κανονικών αδειών, χωρίς να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας με αποτέλεσμα την καταπόνηση του Πυρ/κού Προσωπικού.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε την εξαίρεση από κάθε σχεδιασμό αναδιάρθρωσης του Π.Κ.  Αλμυρού και σας προτείνουν σα λύση:

 

Την ίδρυση νέου Π.Κ.  στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που θα απασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών στο τμήμα της Εθνικής Οδού που εκμεταλλεύεται η εν λόγω εταιρεία, ώστε το Π.Κ. Αλμυρού να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία, λόγος για τον οποίο και ιδρύθηκε.  Παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε και τροποποιήσετε την απόφασή σας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το