Τοπικά

Μητρώο Εθελοντών για αδέσποτα ζώα στον Δήμο Αλμυρού

Μητρώο Εθελοντών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων δημιουργεί ο Δήμος Αλμυρού, απευθύνοντας κάλεσμα στους δημότες και όχι μόνο να εγγραφούν. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία έρχεται ως συνέχεια της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή με την παρουσία μεγάλου αριθμού και διαχείρισή τους.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος «καλούμε τους πολίτες να εγγραφούν στο Μητρώο Εθελοντών για την Υποστήριξη του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης μπορεί να προσφέρει με τον τρόπο που μπορεί και επιλέγει εκείνος ύστερα από συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων. Είναι ξεκάθαρο ότι στο πλαίσιο του εθελοντισμού οι πολίτες προσφέρουν αποκλειστικά και μόνο με την εθελοντική τους εργασία σε χρόνο και σε τομέα που εκείνοι καθορίζουν, εφόσον είναι σύννομος και σχετίζεται άμεσα με το παρόν θέμα, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση. Σε περίπτωση φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, θα γίνεται με συμφωνητικό φιλοξενίας αυστηρά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με όλα τα έξοδα καλυμμένα».

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
Α’ Στάδιο: Εγγραφή στο Μητρώο Εθελοντών. Β’ Στάδιο: Συνάντηση με τον υπεύθυνο του Προγράμματος και Οργάνωση των Εθελοντικών Δράσεων.
Η καταγραφή των εθελοντών μπορεί να γίνεται είτε με τη συμπλήρωση έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν συμπληρώσουν στο Δημαρχείο Αλμυρού και να την καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία, είτε, επίσης, με τη συμπλήρωση έντυπης αίτησης που οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου και αφού τη συμπληρώσουν να την καταθέσουν στην αρμόδια υπηρεσία ή να την αποστείλουν σκαναρισμένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], είτε, τέλος, με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας αίτησης από τον υπολογιστή τους στην ακόλουθη διεύθυνση: https://forms.gle/Zdadgk4hEkijtZPV9
Να αναφερθεί ότι τα προσωπικά στοιχεία που θα δηλωθούν, προστατεύονται βάσει της κείμενης νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα (GDPR)].
Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αλμυρού για το θέμα της δημιουργίας Μητρώου Εθελοντών για την Προστασία των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της, ανέδειξε τη σημασία της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σειρά δράσεων (ένταξη καταφυγίου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, κάλυψη δαπανών για περισυλλογή και φροντίδα, συνεργασία με κτηνιάτρους του Δήμου, κάλεσμα εθελοντών κτηνιάτρων, διενέργεια πλήθους στειρώσεων). Δεν αγνοούμε τις συνθήκες. Είμαστε παρόντες καθημερινά, αφουγκραζόμαστε όλες τις πλευρές, κατανοούμε τα προβλήματα, αναζητούμε λύσεις.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να εκφράσουμε την απέραντη ευγνωμοσύνη μας απέναντι στους δεκάδες εθελοντές φιλόζωους που συνεισφέρουν καθημερινά έχοντας βοηθήσει δεκάδες ζώα να λάβουν φροντίδα από τους συνεργαζόμενους με τον Δήμο κτηνιάτρους, να σιτίζονται τακτικά, ενώ χάρη στη συμβολή εθελοντών, δεκάδες αδέσποτα ζώα έχουν βρει το ζεστό σπίτι. Η συμβολή τους αποδεικνύει ότι, όπου υπάρχει συνεργασία, υπάρχουν αποτελέσματα.
Σίγουρα, κοινός τόπος όλων μας είναι μία πόλη χωρίς αδέσποτα ζώα συντροφιάς στους δρόμους, μία πόλη που θα δύναται να εξασφαλίζει την ευζωία τους μέσα από τη συνεργασία Δήμου και πολιτών.

Η δημιουργία Μητρώου Εθελοντών για την Υποστήριξη του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς αποτελεί μία οργανωμένη προσπάθεια, η οποία θα αναδείξει το έργο των εθελοντών μας, θα βασίζεται στο όραμα για μία πόλη χωρίς φοβισμένα ζώα συντροφιάς και στην αποστολή μας για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την εξασφάλιση της ευζωίας τους.
Υποστηρίζουμε τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ελευθερίες των Ζώων Συντροφιάς και συγκεκριμένα:
– Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, με πρόσβαση σε τροφή και νερό, κατάλληλα σε ποιότητα και ποσότητα.
– Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, με ασφαλές και καθαρό κατάλυμα στέγασης και ανάπαυσης, που προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
– Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, με κατάλληλη φροντίδα και κτηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
– Ελευθερία από φόβο και αγωνία, με την κατάλληλη συμπεριφορά και μεταχείριση. Ελευθερία έκφρασης φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το